Εξιχνιάστηκε η υπόθεση της απαγωγής της 27χρονης, ανιψιάς του προέδρου της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης Γιάννη Καϋμενάκη. Για την υπόθεση συνελήφθη ως «εγκέφαλος» ένας 48χρονος, καθώς και ένας 53χρονος, και οι δύο Έλληνες, ενώ αναζητείται ο συνεργός τους, υπήκοος Αλβανίας. Οι δύο συλληφθέντες κατά την ανάκριση ομολόγησαν και περιέγραψαν με ακρίβεια το ιστορικό της απαγωγής. 

Ads

Η 27χρονη είχε απαχθεί στις 31 Οκτωβρίου στην Κυψέλη και αφέθηκε ελεύθερη στις 9 Νοεμβρίου μετά την καταβολή λύτρων 82.500 ευρώ. Οι αρχές αρχικά εντόπισαν το σπίτι στην Αρτέμιδα Αττικής, όπου οι δράστες κρατούσαν την 27χρονη ημεδαπή, και στη συνέχεια προσδιορίστηκε και ταυτίστηκε το DNA του 48χρονου συλληφθέντα, σε πειστήρια, ευρήματα και στοιχεία της υπόθεσης

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης και απλών σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων. Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να πάρουν προθεσμία. 

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των ερευνών, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δύο μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν από τους δράστες και οι οποίες ανήκουν σε συγγενικό πρόσωπο του 48χρονου. Επιπλέον στην οικία του 48χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 80.000 ευρώ, τα οποία αποτελούν μέρος των καταβληθέντων «λύτρων».

Το ιστορικό της υπόθεσης

Οι δράστες τις βραδινές ώρες της 31-10-2014, ακινητοποίησαν και επιβίβασαν με τη βία σε όχημα την 27χρονη ημεδαπή, έξω από την οικία της στην Κυψέλη. Ύστερα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα τις βραδινές ώρες της 02-11-2014, επικοινώνησαν τηλεφωνικά με τον πατέρα της και απαίτησαν για την απελευθέρωση της, την καταβολή λύτρων ύψους 10.000.000 ευρώ.

Ads

Την ίδια μέρα, οι δράστες άφησαν, σε υπαίθριο χώρο στάθμευσης έξω από το Δημοτικό Στάδιο της Νέας Ιωνίας, φάκελο με χειρόγραφο σημείωμα της απαχθείσας.

Τις επόμενες ημέρες ακολούθησαν νέες τηλεφωνικές συνομιλίες και διαπραγματεύσεις των δραστών με τον πατέρα της και την Παρασκευή, 07-11-2014, οι δράστες συμφώνησαν να τους καταβληθούν ως «λύτρα» 82.500 ευρώ.

Τα χρήματα αφέθηκαν βραδινές ώρες της 07-11-2014 σε συγκεκριμένο σημείο, που υπέδειξαν οι δράστες, στο Νέο Ηράκλειο Αττικής, ενώ η απαχθείσα απελευθερώθηκε ύστερα από δύο ημέρες και συγκεκριμένα τις πρωινές ώρες της 09-11-2014, κοντά στο σπίτι της στην Κυψέλη, όπου την μετέφερε με δίκυκλη μοτοσικλέτα ο 48χρονος συλληφθείς.