Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή του Σιδηροκάστρου, στην ανατολική Μάνη της Λακωνίας

Ads

Στην περιοχή επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Επίσης, από αέρος πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη, τύπου «Καναντέρ και άλλα δύο, τύπου «Πετζετέλ.»

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται και η επιχείρηση της μεταφοράς ενός πυροσβέστη, από δύσβατη περιοχή στο Σιδηρόκαστρο Λακωνίας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της φωτιάς στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν είναι δυνατή η μεταφορά του τραυματία πυροσβέστη με φορείο, που έχει φθάσει στο σημείο, για αυτό και επιχειρήθηκε η μεταφορά του με ελικόπτερο.

Ads

Όμως, όπως πρόσθεσε, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έκανε το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο, λόγω των ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη, το ελικόπτερο θα επιχειρήσει και πάλι να προσεγγίσει το σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης φέρει εγκαύματα στα πόδια και ήδη του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες, ενώ μαζί του βρίσκονται συνάδελφοί του και κάτοικοι της περιοχής.

Όσον αφορά τον δεύτερο πυροσβέστη, που τραυματίστηκε και αυτός κατά τη διάρκεια κατάσβεσης της ίδιας φωτιάς, διακομίστηκε στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.