Στο Καλλιμάρμαρο στάδιο πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση υπέρ του «Ναι» στο δημοψήφισμα της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη». Η συγκέντρωση υποστηρίζεται από τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και από πολλούς φορείς από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, πανεπιστημιακούς, καλλιτέχνες και προσωπικότητες από το χώρο της αυτοδιοίκησης.

Ads

«Ενώνουμε τις φωνές μας, κρατάμε τη χώρα ζωντανή. Ναι στην Ελλάδα, Ναι στο Ευρώ», είναι το κεντρικό σύνθημα.

Στο κάλεσμα αναφέρεται:

«Είναι η στιγμή για όλους τους Έλληνες να δώσουμε ξεκάθαρη απάντηση στο πραγματικό ερώτημα του δημοψηφίσματος: την παραμονή μας ή όχι στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ένα ερώτημα που θα καθορίσει την πορεία και το μέλλον ολόκληρων γενεών, αλλά και την ίδια μας την υπόσταση ως σύγχρονη χώρα». Και συνεχίζει: «Καλούμαστε να διαφυλάξουμε τη χώρα, τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας από διχαστικά διλήμματα και από φωνές, εντός και εκτός Ελλάδας, που προωθούν έναν καταστροφικό απομονωτισμό».

Ο Νίκος Αλιάγας στην ομιλία του στη συγκέντρωση του «Ναι»

Το μήνυμα του Γιώργου Καμίνη

«Θέλουμε ένα άλλο μέλλον για τα παιδιά μας. Θέλουμε την Ευρώπη, το ευρώ. Πόσο ακόμα θα πληρώνουμε τις εμμονές του κ. Τσίπρα; Ξέρουμε την βιώσιμη λύση, θα είναι επίπονη, αλλά ασφαλής. Είναι η Ευρώπη και το ευρώ η λύση. Για αυτό είμαστε εδώ» δήλωσε από το Καλλιμάρμαρο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμμίνης, απευθυνόμενος στους Αθηναίους που συγκεντρώθηκαν εκεί προκειμένου να διαδηλώσουν υπέρ του «ναι». «Το “ΝΑΙ” είναι η ασφάλεια, η αυτοπροστασία της χώρας απέναντι στην κατάρρευσή της» δήλωσε ο κ. Καμίνης προσθέτοντας: «Απόψε λέμε ένα μεγάλο “ναι” και αγωνιζόμαστε για όλους. Ακόμα και για τους συγκεντρωμένους του Συντάγματος. Αλήθεια, η θέση που τώρα εκφράζουν οι συμπολίτες μας στην άλλη πλατεία, πόσο ταιριάζουν με τις δηλώσεις του κ. Καμμένου», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ads

«Μας σέρνουν να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα κατασκευασμένο, χωρίς τον χρόνο να σκεφτούμε, να συζητήσουμε ψύχραιμα και με νηφαλιότητα. Με ένα ακαταλαβίστικο ερώτημα, ένα σεντόνι λέξεων χωρίς νόημα», είπε ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση. «Δεν τόλμησαν ούτε καν στο δημοψήφισμα να που μια καθαρή κουβέντα. Αυτό το κουρελόχαρτο που μας παρουσίασαν το αρνούμαστε, αλλά δεν είμαστε εδώ για να διχάσουμε τον λαό. Ήρθαμε να δώσουμε μήνυμα που απομονώνει τους Καμμένους και τους Κασιδιάρηδες. Η δημοκρατία δεν μας χαρίστηκε, την χτίσαμε με κόπο και θα την διαφυλάξουμε» δήλωσε.

«Πλέον κανείς δεν πιστεύει τον κ. Τσίπρα. Μας μιλάνε για συντάξεις και μισθούς όταν ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι δεν θα μπορέσουν να πληρώσουν κανέναν τον επόμενο μήνα» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καμίνης, υποστηρίζοντας ότι ο πρωθυπουργός «δεν έχει πια συνομιλητές στην Ευρώπη». Νωρίτερα, ο παρουσιαστής Νίκος Αλιάγας άνοιξε τη συγκέντρωση λέγοντας: «Δεν πιστεύω στις συνωμοσίες, δεν πιστεύω ότι οι ηγέτες είναι εναντίον της Ελλάδας, ότι θέλουν να μας αφανίσουν από τον χάρτη, απλά αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Είναι λοιπόν ευκαιρία να τους πούμε… Είμαστε Ευρωπαίοι… ΝΑΙ».

«Τη Δεύτερα θα είμαστε όλοι εδώ, και εγώ και εσείς και αυτοί που είναι στο Σύνταγμα. Και ίσως αυτό είναι ένα δείγμα ότι ωριμάζουμε και μπορούμε να κάνουμε δυο συγκεντρώσεις τη ίδια στιγμή και να στέλνουμε διαφορετικό μήνυμα», δήλωσε ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος. Την Κυριακή ψηφίζουμε να μείνουμε Ευρώπη ανέφερε στον χαιρετισμό του ο Πύρρος Δήμας, ενώ ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ανέφερε «Ναι στο ευρώ , Ναι στην Ευρώπη».