Στους δύο ανήλθε τελικά ο συνολικός αριθμός των θυμάτων που έχασαν τη ζωή του στο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 8 Μαΐου στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στον Ασπρόπυργο.

Ads

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, από τη φωτιά στα ΕΛΠΕ νεκροί είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

Με ανακοίνωσή τους, τα ΕΛΠΕ ανέφεραν ότι θα στηρίξουν τις οικογένειες των θανόντων, διασφαλίζοντας το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους. Τονίζεται ακόμη ότι προωθείται άμεσα στις αρμόδιες Υπηρεσίες το Πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης του συμβάντος ώστε να αποδοθούν ευθύνες, όπου υπάρχουν.

Σημειώνεται πως το δυστύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης εργασιών συντήρησης στο διυλιστήριο.

Ads

Οι εργαζόμενοι είχαν καταγγείλει, μάλιστα, ότι οι συνθήκες υπό τις οποίες γινόταν η συντήρηση ήταν επικίνδυνες και απαράδεκτες.

Συλλυπητήρια από Σκουρλέτη και Λαφαζάνη στις οικογένειες των θυμάτων

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πάνος Σκουρλέτης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Ντελιλάι Ραμαντάν.

Το υπουργείο Εργασίας επανέλαβε ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα και μέσο για την εξακρίβωση των αιτιών του δυστυχήματος, αλλά και την τήρηση των κανόνων ασφαλείας στις εγκαταστάσεις της εταιρίας.

Ακόμη, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, έξεφρασαν τα θερμά τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των εργαζομένων.

Επίσης, επισήμαναν τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.  

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Τον τραγικό απολογισμό δύο ακόμα νεκρών μετρά σήμερα η εργατική τάξη, καθώς κατέληξαν δύο από τους πολυτραυματίες εργάτες του πρόσφατου εργοδοτικού εγκλήματος στα ΕΛΠΕ» αναφέρει σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ εκφράζοντας ταυτόχρονα τα πιο θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους των δύο εργατών, την ελπίδα και συμπαράστασή του στους άλλους τραυματίες να γυρίσουν γρήγορα στις οικογένειες και τις δουλειές τους.

«Η κατάσταση στους χώρους δουλειάς έχει φτάσει στο απροχώρητο από την παντελή έλλειψη ελέγχου των άθλιων συνθηκών δουλειάς, της εντατικοποίησης της εργασίας, της απουσίας μέτρων ασφαλείας. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία είναι υπόλογες για το αίμα των εργατών και την αθλιότητα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς» επισημαίνει – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωσή του ο Περισσός.