Δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής το οποίο σχετίζεται με τα οικονομικά του κόμματος έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με το Βήμα, οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. Επιπλέον μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωνε άνεργος.

Ads

Διαβάστε επίσης:
Χρυσή Αυγή: Τα «κρυφά μηνύματα» της ηγεσίας

 
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να δημοσιοποιηθούν τα ευρήματα από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που ανήκουν στους τρεις προφυλακισθέντες βουλευτές Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, ορισμένοι από τους οποίους θεωρείται ότι περιέχουν σημαντικά στοιχεία για τη δράση της Χρυσής Αυγής. Σε αναμονή για το πόρισμα της ΕΛ.ΑΣ. για τα ευρήματα στο ναζιστικό μουσείου του Ευάγγελου Πάλλη που ερευνάται για σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή.
 
Αναφορικά με τις offshore εταιρείες στην Κύπρο εμφανίζεται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου της Χρυσής Αυγής, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο. Οι εταιρείες αυτές φέρεται να έχουν συσταθεί το 2004 προτού ο ασφαλιστής εμπλακεί στη δράση της Χρυσής Αυγής και έχει ζητηθεί να διαπιστωθεί σε ποιες συναλλαγές προχωρούσε τα τελευταία χρόνια.
 
Όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Γιάννη Λαγού, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών υπενθύμιζαν ότι στο πρόσφατο πόθεν έσχες του δήλωνε ότι έχει στην κατοχή του ένα και μοναδικό ακίνητο 50 τ.μ., ενώ οι καταθέσεις στην τράπεζα δεν ξεπερνούν τα 7 ευρώ. Από την πλευρά του βουλευτή σημειώνεται ότι πρόκειται για χρήματα που προέρχονται από κληρονομιά.
 
Σύμφωνα με το Βήμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι «δεν έχουν εντοπισθεί μέχρι στιγμής ποσά που συνδέονται με παράνομη χρηματοδότηση του κόμματος. Όμως ίσως η έρευνα επεκταθεί και σε άλλα πρόσωπα που πιθανώς σχετίζονται με τέτοιου είδους ύποπτες συναλλαγές».