Η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κάρτες, συναλλαγές e-banking) οδήγησαν στα πρώτα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς τα έσοδα από ΦΠΑ στο εννιάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015 (ή κατά δύο δισ. ευρώ) ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, σε δηλώσεις της με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της πρώτης δημόσιας κλήρωσης.

Ads

Η σημερινή κλήρωση, αποτελεί μέρος της γενικότερης πολιτικής ενίσχυσης των ηλεκτρονικών πληρωμών, με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τόνισε η κ. Παπανάτσιου, επισημαίνοντας ότι ο περιορισμός της φοροδιαφυγής είναι ο πιο ουσιαστικός τρόπος για την δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πιτσιλής, διοικητής της ΑΑΔΕ, επεσήμανε ότι η δημόσια κλήρωση αποτελεί ένα επιπλέον έμπρακτο κίνητρο για διαφάνεια στις συναλλαγές.

Υπενθυμίζεται πως κληρώθηκαν 1.000 τυχεροί, από τους οποίους ο καθένας κερδίζει από 1.000 ευρώ – ενώ κληρώθηκαν και 1000 επιλαχόντες.

Ads