Δραματική είναι η κατάσταση στην Καρδίτσα από τις καταρρακτώδεις βροχές του κύματος κακοκαιρίας «Ιανός». Σύφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τουλάχιστον δύο άτομα αγνοούνται.

Ads

Χωριά έχουν αποκλειστεί, γεφύρια έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και ο ποταμός Καλεμτζής έχει υπερχειλίσει, ενώ υπάρχουν και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας έβγαλε ανακοινωθέν καλώντας τον κόσμο να μην μετακινείται. «Η νύχτα είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν παντού νερά. Η Καρδίτσα έχει πλημμυρίσει. Ας πλημμυρίσουν οι κήποι, ας πλημμύρισουν οι δρόμοι αλλά η ανθρώπινη ζωή έχει σημασία», τόνισε. 

Κρίσιμες ώρες και στον Αλμυρό, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΕΜΑΚ επιχείρηση για τη διάσωση τριών εργαζομένων στο έργο της λιμνοδεξαμενής του Ξηρία. 

Ads

Παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες οι τρείς άνδρες βρίσκονταν στο εργοτάξιο και όταν επιχείρησαν να φύγουν, το απόγευμα της Παρασκευής, αλλά παρασύρθηκαν με το αυτοκίνητό τους από τα νερά.  Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, καθώς η πυροσβεστική, λόγω των συνθηκών, ήταν αδύνατον να τους προσεγγίσει μέχρι αργά το βράδυ. 

Εικόνες από την Καρδίτσα

Εικόνες από τον Αλμυρό