Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την προστασία του περιβάλλοντος και ενάντια στο νομοσχέδιο Χατζηδάκη για το περιβάλλον πραγματοποιείται στην πλατεία Συντάγματος, με αφορμή την 5η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Αντίστοιχες συγκεντρώσεις γίνονται σε πολλές πόλεις της χώρας. 

Ads

Στην πορεία συμμετέχουν τα κινήματα κατά των αιολικών πάρκων, κατά της εκτροπής του Αχελώου, πολίτες που αντιδρούν στην κατασκευή του εργοστασίου RSF από τον Δήμο Βόλου, το κίνημα κατά των υδρογονανθράκων και τα κινήματα κατά της δημιουργίας φραγμάτων στον Αχελώο και τη Μεσοχώρα.

Οι παριστάμενοι στο συλλαλητήριο ξεπερνούν τις 2.000 και υπάρχει μεγάλη συμμετοχή μαθητών και φοιτητών που βρέθηκαν μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη κρατώντας πλακάτ με συνθήματα για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Στην κινητοποίηση υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία, με τρεις κλούβες στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ άνδρες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ βρίσκονται σταθμευμένοι στο ύψος του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία». Έκλεισαν επίσης οι δρόμοι πέριξ της πλατείας αλλά και οι σταθμοί του μετρό «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ευαγγελισμός» με εντολή της αστυνομίας.

Ads

Βίντεο και φωτογραφίες



image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Μήνυμα για τον Τζορτζ Φλόυντ

image

image

image

image