Στη μακριά λίστα δημοσιογράφων και καλλιτεχνών υπέρ της αποφυλάκισης της καθαρίστριας προστίθενται καθημερινά νέα ονόματα. Ανάμεσά τους και ποδοσφαιριστές που σχολίασαν σχετικά« Θα θέλαμε να υπογράψουμε σαν επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μαζί με όλους εσάς . Είμαστε 4 :Τασουλής Χρίστος (Αστερας Τρίπολης) Μπαντής Γεώργιος (Λαμία), Μασούρας Γιώργος ( Πανιώνιος)
Αλμπάνης Χρήστος ( ΑΕΚ)

Ads

Στα ήδη πολλά και ηχηρά ονόματα όπως των: Μ.Δούκα, Θ. Μικρούτσικου, Ιωαν. Καρυστιάνη, Σ. Μάλαμα, Γ. Αγγελάκα, Θ. Παπακωνσταντίνου, Φ. Δεληβοριά και πολλών άλλων προστέθηκαν μεταξύ άλλων οι υπογραφές του Αλκίνοου Ιωαννίδη, της Λένας Διβάνη, της Τάνιας Τσανακλίδου του Πέτρου Βαγιόπουλου, του Όμηρου Πουλάκη και δεκάδων ανθρώπων από όλους τους χώρους.

Σήμερα συζητείται η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής, μετά την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου για να παρθεί η απόφαση σε σχέση με την εργάτρια που παραποίησε πιστοποιητικό Δημοτικού για να φαίνεται ότι ολοκλήρωσε την ΣΤ’ τάξη, ενώ στην πραγματικότητα είχε φοιτήσει μόνο μέχρι την Ε’, για να προσληφθεί ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Βόλου.

Το κίνημα αλληλεγγύης υπογραμμίζει την αναντίστοιχα βαριά ποινή των 10 ετών φυλάκισης αλλά και τον κίνδυνο να απαξιωθεί η δικαιοσύνη με τέτοιου είδους αποφάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μας δεν είναι λίγες οι σχετικές περιπτώσεις καθώς είναι αυστηρός ο νόμος για σχετικές παραβάσεις. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις που έπεσαν στα μαλακά παρά το αυστηρό πλαίσιο του ποινικού κώδικα.

Ads

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ

Παρατηρούμε με θλίψη και αγανάκτηση τη δικαιοσύνη να χάνει την αξιοπιστία της στα μάτια των πολιτών σε μια περίοδο που υπάρχει άμεση ανάγκη να νιώσουμε όλοι και όλες πως παραμένει το καταφύγιο των αδυνάτων. Το πιο πρόσφατο γεγονός, η απόφαση για τη δεκάχρονη φυλάκιση της καθαρίστριας με το πλαστό απολυτήριο δημοτικού. Μια εργάτρια οδηγείται στη φυλακή με μια βαριά ποινή αναλογικά με το αδίκημα που διέπραξε.

Η πολιτεία οφείλει να έχει νόμους και οι νόμοι πρέπει να τηρούνται. Όμως διαπιστώνουμε πως υπάρχουν περιπτώσεις όπως η συγκεκριμένη που οι ποινές «εγκλημάτων επιβίωσης» είναι συχνά πιο βαριές από εκείνες που αποδίδονται σε περιπτώσεις δολοφονιών, κατάχρησης δημόσιου χρήματος και άλλων κακουργημάτων.

Οι πολίτες καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της αδράνειας ή της προνομιακής μεταχείρισης ανθρώπων που διώκονται για πολύ σοβαρά αδικήματα, περιμένοντας μάταια από τη δικαιοσύνη σε πολλές περιπτώσεις να μην ολιγωρεί προκαλώντας το κοινό αίσθημα. Θα μπορούσαμε να απαριθμήσουμε πολλές αθωωτικές αποφάσεις που προκάλεσαν και ανάλογα πολλές υποθέσεις στις οποίες ενώ έχουν ασκηθεί διώξεις για κακουργήματα, παραμένουν για αδιευκρίνιστους λόγους στα συρτάρια.

Δεν θέλουμε να επικρατεί η εντύπωση ότι η δικαιοσύνη βλέπει ως εχθρό της χώρας μια εργάτρια καθαριότητας εξαντλώντας την αυστηρότητά της στην περίπτωση της και να «πέφτουν στα μαλακά» άνθρωποι που έχουν καταχραστεί μεγάλα ποσά δημοσίου χρήματος συμβάλλοντας στην φτωχοποίηση μας.

Καλούμε τους δικαστικούς λειτουργούς να αναλογιστούν τους κινδύνους που ελλοχεύουν. Αν η δικαιοσύνη απαξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών, αυτό θα προσθέσει ένα ακόμα λιθαράκι στον εκφασισμό της κοινωνίας που επιχειρείται από κάποιους.
Ζητάμε από τους δικαστικούς λειτουργούς να σταθούν στο ύψος που απαιτεί το λειτούργημά τους και από την πολιτεία να εισηγηθεί την αποφυλάκισή της εργαζόμενης. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει.

Η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται. Υπογράψτε προσθέτοντας το όνομά σας σε σχόλιο στη σελίδα στο Facebook.