Δυναμική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποίησαν το πρωί άτομα με αναπηρία ζητώντας, μεταξύ άλλων, μέτρα προστασίας και αυξήσεις στα επιδόματά τους, στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης.

Ads

Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες φώναξαν αντικυβερνητικά συνθήματα και σήκωσαν πανό το οποίο αστυνομικοί της ΟΠΚΕ επιχείρησαν να τους το κατεβάσουν.

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών εδώ και μήνες θεωρούν ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και παρά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα διάφορα συναρμόδια υπουργεία δεν υπήρξε κανένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Για αυτό και αποφάσισαν σήμερα να βρεθούν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.

Επιπλέον, τονίζουν ότι στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκονται τόσο τα μέτρα προστασίας της ζωής του λαού όσο και εκείνα για την πρόληψη της αναπηρίας. Διεκδικούν, επίσης, προστασία από την ακρίβεια, που χτυπάει ακόμα περισσότερο τα άτομα με αναπηρία, και πιο συγκεκριμένα απαιτούν αύξηση 100 ευρώ σε όλα τα επιδόματα, να σταματήσει κάθε πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες κ.λπ.

Επίσης, ξεκαθαρίζουν ότι «είναι υποχρέωση του κράτους να τα εξασφαλίζει δωρεάν και στην ώρα τους για όλους από τον κρατικό προϋπολογισμό, ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, Ελληνες ή μετανάστες».

Τέλος, στις διεκδικήσεις τους βρίσκονται επίσης οι μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Υγεία και Πρόνοια, η λειτουργία δημόσιων κέντρων αποκατάστασης κ.ά.

Φωτογραφίες από Eurokinissi

image

image

image

image

image

image