Παράνομη προεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού «Πειραιάς νικητής» του Γιάννη Μώραλη καταγγέλλει με αναφορά του προς την Εισαγγελία και την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά η εκλογική επιτροπή του Συνδυασμού «Λιμάνι της Αγωνίας, Πειραιάς, η πόλη μας» του Θοδωρή Δρίτσα. Στο μεταξύ, στον δήμο Αθηναίων, για παράνομη προεκλογική δραστηριότητα κατηγόρησε ο υποψήφιος δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης τον επίσης υποψήφιο Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Ads

«Ο Συνδυασμός των κ.κ. Μαρινάκη – Μώραλη που φέρει τον τίτλο Πειραιάς νικητής έστησε σήμερα παράνομα εκλογικά περίπτερα, τραπεζάκια κ.λπ. σε κεντρικά σημεία του Πειραιά. Μεταξύ αυτών και περίπτερο στην πρόσοψη του οικογενειακού ιστορικού φαρμακείου του Υποψηφίου Δημάρχου του συνδυασμού μας κ. Θοδωρή Δρίτσα», σημειώνεται στην καταγγελλία. 

«Μετά τις καταγγελίες μας, στις 18.15, εμφανίστηκε κάποιος υπεύθυνος του εν λόγω συνδυασμού, ο οποίος μας δήλωσε ότι ονομάζεται Β. Μαρινάκης “για να ζητήσει συγγνώμη” όπως είπε στα μέλη μας, στο σημείο όπου έγινε η παρανομία. Μόλις ήλθε η αστυνομία, λίγα λεπτά αργότερα, την οποία είχαμε καλέσει, δυστυχώς εξαφανίστηκε», προστίθεται.

Επιπλέον, επισημαίνεται ότι «σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, για αύριο 18/5 έχουν οργανωθεί ανάλογες κινήσεις στις εισόδους των εκλογικών κέντρων προκειμένου να εκβιαστεί η βούληση των εκλογέων».

Ads

Κακλαμάνης: Παράνομες ενέργειες Σπηλιωτόπουλου

Για «παράνομες ενέργειες ενός πανικόβλητου υποψηφίου», κάνει λόγο ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης αναφερόμενος στον Άρη Σπηλιωτόπουλο.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Αθήνα, πόλη της ζωής μας», αναφέρεται ότι παρόλο που «βάσει του νόμου Ν.3870/2010 απαγορεύονται την παραμονή – όπως και ανήμερα – των εκλογών οι συγκεντρώσεις και οποιαδήποτε άλλη προεκλογική δραστηριότητα, εντούτοις το Σάββατο οι ψηφοφόροι καλούνται από συγκεκριμένο call center να υπερψηφίσουν τον Αρη Σπηλιωτόπουλο και να καταψηφίσουν τον Νικήτα Κακλαμάνη». Επίσης, καταγγέλλεται ότι «στέλνεται προεκλογικό SMS, με την επωνυμία ΑΤΗΙΝΑ, το οποίο αναφέρει: «Η Αθήνα δεν ανέχεται άλλη απουσία, ούτε αντέχει την αναρχία. Η Αθήνα μπορεί να γίνει πόλη να ζεις, πόλη να ρθείς. Για την Αθήνα στηρίζουμε Αρη Σπηλιωτόπουλο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το επιτελείο του Ν. Κακλαμάνη επικοινώνησε με τη γραμματεία του κ. Σπηλιωτόπουλου, που επιβεβαίωσε ότι «πράγματι γίνονται τηλέφωνα και αποστέλλονται SMS», αλλά επέρριψε την ευθύνη στην εταιρεία παροχής των παραπάνω υπηρεσιών και υποστήριξε ότι θα φροντίσουν να σταματήσει άμεσα η απαγορευμένη αυτή προεκλογική δραστηριότητα.

Η παράταξη του Ν. Κακλαμάνη διαμηνύει ότι θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια, που προβλέπει ο νόμος, καταγγέλλοντας τα γεγονότα στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων. «Καλούμε όλες τις Αθηναίες και τους Αθηναίους να κλείσουν τα αυτιά τους σε αυτές τις παράνομες ενέργειες, ενός πανικόβλητου υποψηφίου» καταλήγει η ανακοίνωση.