Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε στη Βουλή σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τη δράση της βορειοατλαντικής συμμαχίας κατά τη διάρκεια συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας.

Ads

Με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία και τη συμμετοχή σε αυτήν των Σαμαρά και Βενιζέλου, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ρώτησε απευθυνόμενος προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: «Να μείνουμε ή να φύγουμε από το ΝΑΤΟ».

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Θοδωρής Δρίτσας. «Αυτά είναι κρίσιμη ζητήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τηλεοπτικούς όρους, όπως παίζει ο κ. Γεωργιάδης, αν θέλετε να οργανώσουμε μια συζήτηση στο κοινοβούλιο για τη θέση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, εμείς το έχουμε προτείνει πολλές φορές», ανέφερε και συνέχισε:

«Η βορειοατλαντική συμμαχία η οποία είναι ένας στρατιωτικός οργανισμός που δεν έχει αντίπαλο, λειτουργεί μόνο και μόνο  με τα συμφέροντα των ισχυρών δυνάμεων. Η Ελλάδα δεν επωφελείται αλλά δεν επωφελείται ούτε η ειρήνη ούτε η ανθρωπότητα. Η βορειοατλαντική συμμαχία πρέπει να διαλυθεί, είναι θέση του ΣΥΡΙΖΑ. Και μια υπεύθυνη κυβέρνηση στηριγμένη στον ελληνικό λαό πρέπει πραγματικά να βάλει μια διαδικασία απεμπλοκής από αυτή την σχέση που μόνο αποδεδειγμένα καταστροφικά αποτελέσματα έχει φέρει στη χώρα».