Για αλλαγές που είχε δικαίωμα να επιφέρει στον κυρωτικό νόμο, κάνει λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για την επιστολή της Cosco που εκφράζει τη διαφωνία της με το νομοσχέδιο.

Ads

Σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ όσα αναφέρει η Cosco είναι «κάποιες νομοτεχνικές αλλαγές που έγιναν και δεν είναι ουσιώδεις. Δεν αλλάζουν κάτι στην συμφωνία, όμως προς αποφυγή παρεξηγήσεων θα αποσαφηνιστούν».

Από την πλευρά του στη Βουλή ο κ. Δρίτσας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κάνει αλλαγές στο νομοσχέδιο.

«Καταρχήν ψυχραιμία. Δεν μπορεί με μία επιστολή να αναστατώνεται το σύμπαν και να τίθενται ερωτήματα αν απειλείται το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κίνα και αν θα συνεχίσουμε αύριο την διαδικασία», είπε ο κ. Δρίτσας και διάβασε την σύμβαση όπου ο ΟΛΠ αναγνωρίζει ότι ο κυρωτικός νόμος μπορεί να αλλάξει.

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

• Απειλή για εμπλοκή στη συμφωνία με την Cosco για τον ΟΛΠ

«Πρέπει να ηρεμήσουμε, αυτό είναι το πλαίσιο. Ότι υπάρχουν διαφορές όντως υπάρχουν στο πλαίσιο της δικαιοδοσίας που έχει η κυβέρνηση. Οι αναφορές που στοχοποιούν εμένα, είναι ανούσιες να συζητούμε σ’ αυτό το επίπεδο. Δεν είναι σκόπιμο να συζητούμε στη Βουλή σ’ αυτό το επίπεδο ανάμεσα σε ένα υπουργό και σε μία εταιρεία. Μην θυμηθούμε την ταινία του Κούνδουρου «Ο Δράκος» με τον Ηλιόπουλο», πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας.

Παράλληλα ο κ. Δρίτσας τόνισε ότι «οι σχέσεις μας με την Κίνα είναι σταθερές και με αναπτυξιακή προοπτική και όλη η κυβέρνηση, όλα τα μέλη της μηδενός εξαιρουμένου, υπηρετεί αυτό τον σχεδιασμό. Όλα τα άλλα είναι δημοσιογραφικά παραπολιτικού χαρακτήρα».

«Η επιστολή θα ληφθεί και αυτή υπ’ όψιν. Η κυβέρνηση θα δει τις αντιρρήσεις και θα προβληματιστεί για πιθανές βελτιώσεις», κατέληξε ο κ. Δρίτσας.