Το reality show με την αληθινή και σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν άνθρωποι που χάνουν τις οικογένειες τους και τις ζωές τους τις ίδιες προσπαθώντας να γλιτώσουν από τη φρίκη του πολέμου, μπέρδεψε ο «παίκτης ριάλιτι», Γιάννης Σπαλιάρας. 

Ads

Σε μια δήλωση που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις ο Γιάννης Σπαλιάρας που πρόσφατα συμμετείχε στο ριάλιτι Survivor είπε: 

«Οι συνθήκες ήταν πάρα πολύ δύσκολες. Δεν ξέρω πώς φαινόταν… Πραγματικά ήταν κάτι που δεν θα το ξανάκανα ούτε για πάρα πολλά λεφτά. Ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Είναι μια τεράστια εμπειρία, πολύ μεγάλο μάθημα ζωής».

Δυστυχώς όμως δεν σταμάτησε εκεί, προσθέτοντας: 

«Σκεφτόμουν ότι οι λαθρομετανάστες είναι πιο τυχεροί σε σχέση με εμάς και αυτό που ζούσαμε. Ήμασταν χωρίς στέγη, κάποια στιγμή ήμουν τρεις μέρες συνέχεια βρεγμένος, ένιωθα ότι ανεβάζω πυρετό και δεν είχαμε να φάμε τίποτα εκτός από μία καρύδα. Ήταν μια κατάσταση σοκαριστική, ένα χάος».

Φαίνεται πως δεν έχει γίνει αρκετά γνωστό ότι οι πρόσφυγες όχι μόνο βρέχονται αλλά και πνίγονται στα νερά της Μεσογείου. Όχι μόνο δεν έχουν στέγη αλλά οι σκηνές τους βουλιάζουν στα χιόνια και τις λάσπες το χειμώνα. Όχι μόνο ανεβάζουν πυρετό αλλά πολλοί χάνουν τη ζωή τους από τις κακουχίες. 

Ads

Όχι μόνο δεν έχουν να φάνε αλλά δεν έχουν να ταΐσουν τα παιδιά τους. Και δεν αφήνουν τα σπίτια τους από επιλογή, ούτε έναντι μισθού για να λάβουν μέρος σε ένα παιχνίδι που θα τους κάνει διάσημους ή πιο διάσημους. Φεύγουν διωγμένοι από το πόλεμο που είναι «μια κατάσταση σοκαριστική, ένα χάος».