Δρακόντεια μέτρα λαμβάνει η αστυνομία στη Μεσσήνη προκειμένου να αποφευκτούν πράξεις αντεκδίκησης μετά με την δολοφονία 18χρονου Ρομά από έναν 63χρονο άνδρα, ο οποίος οδηγήθηκε σήμερα στο εισαγγελέα. 

Ads

Σύμφωνα με το tharrosnews, στο κέντρο της πόλης υπάρχει έντονη παρουσία της αστυνομίας σε κάθε δρόμο, ενώ στην κεντρική πλατεία βρίσκεται και μία διμοιρία των ΜΑΤ. Μικροεντάσεις υπάρχουν στην περιοχή που βρίσκεται το σπίτι του 18χρονου νεκρού, όπου έχουν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι κι έχουν κλείσει τους δρόμους. Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται και στην έξοδο της πόλης προς την 7η ΕΟ καθώς και στην είσοδο της κοινότητας της Πιπερίτσας. 

Το περιστατικό

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι. Ο 63χρονος δράστης, που συνελήφθη φέρεται να ισχυρίστηκε πως είδε τον 18χρονο να εισέρχεται στο σπίτι του και επειδή φοβήθηκε για τη ζωή του πυροβόλησε για εκφοβισμό, όμως τα σκάγια τον πέτυχαν και τον έριξαν αιμόφυρτο στο έδαφος. Ο 18χρονος είχε χτυπηθεί στην κοιλιά και τον θώρακα. Δύο ανήλικοι που βρίσκονταν μαζί του τον οδήγησαν άμεσα έξω από το σπίτι. Αργότερα, ο 18χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Μάρτυρες αναφέρουν πως η λεία τους ήταν μόλις μερικά… λεμόνια.

Ads

Μετά το περιστατικό ο δράστης συνελήφθηκε και κρατείται ενώ οι δυο ανήλικοι προσήλθαν μόνοι τους στο αστυνομικό τμήμα και συνελήφθησαν επίσης. 

Μετά την δολοφονία στην περιοχή δημιουργήθηκε ένταση όταν πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε εξοργισμένο στο χωριό αλλά και έξω από το νοσοκομείο Καλαμάτας που είχε μεταφερθεί ο θανάσιμα τραυματισμένος 18χρονος, ζητώντας δικαιοσύνη. Τα μεσάνυχτα τόσο στην Μεσσήνη όσο και στην Επαρχιακή Οδό Μεσσήνης – Μελιγαλά, οι συγκεντρωμένοι έστησαν οδοφράγματα.

Τι λέει ο ιατροδικαστής 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Γιάννη Δούζη, ο οποίος προχώρησε σήμερα στην διαδικασία νεκροψίας – νεκροτομής το σώμα του 18χρονου έφερε κακώσεις στο θώρακα και στην κοιλιακή χώρα από τα σκάγια. Η θανάσιμη βολή έγινε περίπου από απόσταση 10 μέτρων, ενώ ο θάνατος του νεαρού ήταν ουσιαστικά ακαριαίος. Η κηδεία του 18χρονου αναμένεται να πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί.