Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει η αστυνομία ενόψει των εκδηλώσεων και της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Ads

Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για λόγους ασφαλείας, ενώ ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ και drones, θα πετούν πάνω από το κέντρο της Αθήνας, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Επίσης έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, από την Πέμπτη 15/11/2018 μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες.

Τροποποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στα δρομολόγια και στις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ), σύμφωνα με απόφασης που ήραν οι Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.

Ads

Μετά από εντολή της αστυνομίας άλλωστε τρείς σταθμοί του Μετρό στο κέντρο της Αθήνας θα μείνουν προσωρινά κλειστοί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, για την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού κατά τις εκδηλώσεις για την 45η επέτειο του Πολυτεχνείου. Αναλυτικότερα, θα κλείσουν διαδοχικά οι σταθμοί:Μέγαρο Μουσικής στις 15:00, Ευαγγελισμός στις 16:30 και Σύνταγμα στις 16:30.