Στον κίνδυνο να κλείσουν τα σύνορα αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο Γιάννης Δραγασάκης, που τόνισε ότι αυτό είναι κάτι που η Ελλάδα δεν μπορεί να ελέγξει και η κοινωνία θα πρέπει να προετοιμαστεί για αυτό το ενδεχόμενο, παρ’ ότι χαρακτήρισε κάτι τέτοιο ακραίο σενάριο. 

Ads

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο αυτό σημείωσε ότι «πρώτα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με την Τουρκία». «Εάν η Τουρκία αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, τότε η κατάσταση θα γίνει διαχειρίσιμη» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον Alpha. 

Όπως εξήγησε ο ίδιος, σε ενδεχόμενο κλείσιμο των συνόρων η Ελλάδα δεν θα βγει από τη ζώνη Σένγκεν αλλά για κάποιους μήνες 50.000 ή 60.000 πρόσφυγες δεν θα μπορούν να φύγουν από τη χώρα μας. Υπογράμμισε επίσης τη σημασία της γρήγορης ολοκλήρωσης των hot spot και των κέντρων φιλοξενείας προσφύγων. 
 
Για τα μέτρα του Ντάισελμπλουμ

«Τα μέτρα στα οποία αναφέρθηκε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ χτες είναι αυτά που έχουν προσυμφωνηθεί και δεν υπάρχουν άλλα στο «τραπέζι», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Δραγασάκης. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι οι θεσμοί ζήτησαν να αποχωρήσουν από την Αθήνα για να μελετήσουν τις προτάσεις και θα επιστρέψουν σε μια εβδομάδα. 

Ads

«Μόλις τελειώσει η αξιολόγηση θα γίνουν ορισμένα σημαντικά πράγματα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πάρει μέτρα ρευστότητας και θα ανοίξει η συζήτηση για το χρέος» σημείωσε λέγοντας ότι στο σημείο αυτό θα έχει ολοκληρωθεί το 50% του μνημονίου. 

Για το ενδεχόμενο εκλογών 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εκλογών σημείωσε: «Δεν υπάρχει θέμα εκλογών αν μπορούμε να υπηρετούμε την εντολή του λαού».