Το μήνυμα ότι «το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε», στέλνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης στον υπεύθυνο του ΔΝΤ για την Ευρώπη ΠολΤόμσεν, ο οποίος παρέμβασή του στο πιο κρίσιμο, ίσως, timing της ανοιχτής διαπραγμάτευσης, με άρθρο του έθεσε το δίλημμα «μέτρα 9 δισ. έως το 2019 με μειώσεις συντάξεων ή μεγαλύτερη μείωση του χρέους» γαιτη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ads

«Το όριό μας είναι η συμφωνία που υπογράψαμε. Τα όσα έγραψε ο κ. Τόμσεν είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να διαβάσεις ότι λέει “ελάτε να σας φτιάξω ένα νέο πρόγραμμα”. Και τα μέσα που εισηγείται, οριζόντιες περικοπές συντάξεων, είναι καταστροφικά. Αυτά δεν υπάρχουν στη συμφωνία» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής και εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος σε ένα νέο κύκλο περικοπών στις συντάξεις.

«Η κόκκινη κλωστή μας είναι να υλοποιήσουμε τη συμφωνία, να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η αξιολόγηση και να ακολουθήσει η συζήτηση για το χρέος» δηλώνει ο κ. Δραγασάκης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι «μόνο η αθέτηση, ή η αμφισβήτηση της εν λόγω συμφωνίας, ή η διατύπωση αιτημάτων που την υπερβαίνουν, θα μπορούσε να οδηγήσει σε περιπλοκές».