«Γίνεται μια προσπάθεια από κάποιους να ξαναγραφτεί η Ιστορία». Με την φράση αυτή ο Γιάννης Δραγασάκης απαντά στους ισχυρισμούς Βαρουφάκη, περί «πολεμικού συμβουλίου», που συγκλήθηκε το βράδυ του δημοψηφίσματος για να συζητήσει τα «αντίμετρα» στην περίπτωση των capital controls: Την αναδιάρθρωση των κρατικών ομολόγων που είχε στην κατοχή της η ΕΚΤ, την εισαγωγή παράλληλου ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών και την ανάκτηση ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ads

Όπως δηλώνει ο κ. Δραγασάκης στην «Καθημερινή» δεν υπήρξε κάποια συνάντηση της ομάδας στην οποία αναφέρεται ο κ. Βαρουφάκης. Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών πράγματι έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου το βράδυ της 28ης Ιουνίου και επανέλαβε ιδέες που είχε χρησιμοποιήσει και άλλες φορές, αλλά – κατά τον κ. Δραγασάκη- ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε πως δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν, γιατί δεν είχε γίνει η απαραίτητη προετοιμασία και οι συνέπειες θα ήταν καταστροφικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗΒαρουφάκης: Δεν είχαμε Plan B αλλά… Plan X

«Είχα πει -και το επανέλαβα εκείνες τις μέρες του Ιουνίου- ότι μια παράταση της κατάστασης μη συμφωνίας θα μας οδηγούσε ξανά στην ανάγκη προσφυγής στο ΔΝΤ, αφού δεν θα είχαμε συνάλλαγμα για εισαγωγές» προσθέτει ο κ. Δραγασάκης, ενά αναφορικά με τον κ. Βαρουφάκη λέει με νόημα: «Γίνεται μια προσπάθεια από κάποιους να ξαναγραφτεί η Ιστορία».

Ads

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗTo twitter τρολάρει τον Βαρουφάκη για τους κοριούς και τα plans του