«Δεν θα χρειαστούμε τέταρτο πρόγραμμα», εκτίμησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ενώ σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ντομπρόβσκις ότι τα σκληρά μέτρα ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης, έκανε λόγο για επικοινωνιακή αντίδραση από την πλευρά του αντιπροέδρου της Κομισιόν. 

Ads

«Γνωρίζουμε πώς συντάσσονται τα μνημόνια και με ποιους όρους προσέρχονται οι δυο πλευρές», τόνισε είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89. 

Για το ελληνικό πρόγραμμα σημείωσε: «Είμαστε στο τέλος μιας πολύ σκληρής δοκιμασίας» και υπογράμμισε την εισήγηση του πρωθυπουργού στο Υπουργικό Συμβούλιο ότι η περίοδος είναι κρίσιμη για να τελειώσουμε οριστικά από τα προγράμματα και την εποπτεία τον Αύγουστο του 2018. 

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ακόμη πως θα πρέπει να διδαχτούμε από τα μαθήματα των μνημονίων και να περάσουμε πλέον σε βιώσιμη και διατηρήσιμη ανάπτυξη.

Ads

Ερωτηθείς για τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ, ο Γιάννης Δραγασάκης στάθηκε στην παρουσία του στη ΔΕΘ, σημειώνοντας: «Προσπάθησε να μιλήσει για το μέλλον, αυτό που με ανησυχεί είναι ότι αν και νέος άνθρωπος προβάλλει ένα παρωχημένο μοντέλο Νεοφιλελευθερισμού – πέρσι το Δ.Ν.Τ μίλησε για υπερτιμημένο φιλελευθερισμό – κατέληξαν τελικά στο συμπέρασμα ότι οι ανισότητες είναι εμπόδιο για την ανάπτυξη». 

Επιπλέον, ο Γιάννης Δραγασάκης τάχθηκε κατά των αποκρατικοποιήσεων σε σειρά δομών του κράτους, όπως για παράδειγμα το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς όπως είπε τα παραδείγματα και οι εμπειρίες σε όλες τις χώρες δείχνουν ότι ευνοούνται τα σκάνδαλα και η διαφθορά. Διευκρίνισε εξάλλου ότι δεν είναι εναντίον όλων των ιδιωτικοποιήσεων αλλά επανέλαβε πως δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν συγκεκριμένες δομές του κράτους.

Επανερχόμενος στο θέμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι ευτυχώς από τη Θεσσαλονίκη μίλησε και για πολιτικές, όχι μόνο για σκάνδαλα και έτσι βοήθησε να καταλάβουν όλοι οι πολίτες ότι η διαφορά μας είναι ότι συγκρούονται δυο διαφορετικά μοντέλα, συμπληρώνοντας πως ακόμα και χωρίς να συμφωνούν σε τίποτα είναι καλό να γίνει διάλογος.

Τέλος για τις ιδιωτικοποιήσεις είπε ότι όταν το Δημόσιο εκποιεί τις υπηρεσίες τότε δεν θα έχει και τις γνώσεις. «Ιδιωτικοποιώντας υπηρεσίες δεν σώζεις (σ.σ. τη χώρα) αλλά δημιουργείς παράθυρα – διαπλοκής -, αυτό το μοντέλο που προτείνει ο κ. Μητσοτάκης, έχει δοκιμαστεί και οδηγεί σε κρατικοδίαιτο καπιταλισμό», τόνισε ο Γιάννης Δραγασάκης.