«Ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε ούτε ηρωική διέξοδο», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84».

Ads

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, τη νωπή λαϊκή εντολή και μια πολιτική που κινείται εντός αυτής και επιπλέον βρίσκεται στη γραμμή υλοποίησης αυτών που συμφώνησε και με τους θεσμούς και με τον ελληνικό λαό. 

«Μια κυβέρνηση που έχει τη νωπή λαϊκή εντολή και έχει τη δεδηλωμένη στη Βουλή πώς να πάει σε εκλογές; Έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, έχουμε μια πολιτική που κινείται εντός της λαϊκής εντολής που πήραμε», δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης. 

«Αυτό θα κάνουμε, ούτε ατραπό φυγής αναζητούμε ούτε ηρωική διέξοδο, αναζητούμε τις κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε αυτά που έχουμε πει», πρόσθεσε. 

Ads

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί σενάρια για νέα πλειοψηφία στη Βουλή με το ΠΑΣΟΚ ή το Ποτάμι, σε περίπτωση απώλειας της δεδηλωμένης, ο Γιάννης Δραγασάκης ανέφερε ότι ως χώρα βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο, όπου μετά από έναν χρόνο με εξαιρετικές δυσκολίες η χρονιά έκλεισε με μηδέν ύφεση, με μια μικρή ανάκαμψη της απασχόλησης, μια σειρά θετικά σημάδια «πάνω στα οποία μπορούμε να πατήσουμε» και εξήγησε ότι ακόμα και το φορολογικό και το ασφαλιστικό μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα αν η οικονομία είναι σε τροχιά ανάκαμψης. 

«Εμείς αυτό δεν θέλουμε να το χαλάσουμε, δεν θέλουμε με δική μας ευθύνη αυτό το σενάριο να ανατραπεί ή να αλλοιωθεί, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε αυτό το σενάριο να συνεχιστεί» κατέληξε.