«Δημοκρατικά και συλλογικά ξεκινάμε να γράψουμε όχι ένα κεφάλαιο αλλά ένα νέο βιβλίο στην Περιφέρεια με επίκεντρο τον πολίτη και το περιβάλλον», δήλωσε η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αμέσως μετά την ορκωμοσία της, στο κλειστό Γυμναστήριο της Δροσόπουλης στα Άνω Λιόσια, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου.

Ads

«Από δω και στο εξής οι πολίτες θα έχουν τον πρώτο λόγο στην Περιφέρεια Αττικής», τόνισε. Επίσης, σημείωσε ότι «ο δρόμος που ανοίγεται μπροστά μας κάθε άλλο παρά εύκολος είναι. Γιατί είναι ένας δρόμος διπλά ναρκοθετημένος. Ναρκοθετημένος σε επίπεδο θεσμικό αλλά και σε επίπεδο πολιτικής συγκυρίας», ασκώντας δριμεία κριτική στον Καλλικράτη, «ενός πλαισίου που ενώ δεν διασφαλίζει την οικονομική αυτονομία της Αυτοδιοίκησης, τη φορτώνει με την υλοποίηση μιας σειράς σπουδαίων αρμοδιοτήτων».

Τέλος, η Ρ. Δούρου, επισήμανε ότι «ο δύσκολος δρόμος μπροστά μας είναι ο δρόμος της ευθύνης. Εμείς σήμερα δεν αναλαμβάνουμε την άσκηση εξουσίας στην Περιφέρεια Αττικής. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας».

Η νέα περιφερειάρχης έδωσε πολιτικό όρκο. Υπό τις επευφημίες των παρισταμένων και παρουσία του ανέβηκε στο βήμα και ανάγνωσε τον τροποποιημένο, σε σχέση με τον τυποποιημένο από το υπουργείο Εσωτερικών, όρκο.

«Δεν δανειστήκαμε. Δεν χρωστάμε. Παραδίδουμε πλεόνασμα και έργα χρήσιμα για τους πολίτες της Αττικής» ήταν το μήνυμα του απερχόμενου περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρού με την ευκαιρία της ορκωμοσίας των μελών του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Ads

Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια στην ορκωμοσία χρυσαυγιτών

Αντιφασιστική διαδήλωση, λόγω της ορκωμοσίας 6 περιφερειακών συμβούλων της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο, πραγματοποιείται έξω από το κλειστό Γυμναστήριο της Δροσούπολης.

«Η ορκωμοσία των νεοναζί συμβούλων σε δήμους και περιφέρειες όπου έχουν εκλεγεί , μόλις δύο έως τρεις εβδομάδες πριν την επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, είναι μία απόπειρα σκανδαλώδους νομιμοποίησης αυτής της εγκληματικής συμμορίας ρατσιστών δολοφόνων που φορά κάθε τόσο την προβιά του “νόμιμου πολιτικού κόμματος”», αναφέρει η ΚΕΕΡΦΑ  σε σχετικό της κάλεσμα.

Παρόντες έξω από το κλειστό γυμναστήριο είναι και μέλη της Χρυσής Αυγής.