Η υποψήφια για την Περιφέρεια Αττικής, Ρένα Δούρου, και ο υποψήφιος για τον Δήμαρχο Αθήνας, Γαβριήλ Σακελαρίδης, καλούν τους αντιπάλους τους στο δεύτερο γύρο, Γιάννη Σγουρό και Γιώργο Καμίνη αντίστοιχα, σε Debate.

Ads

Όπως ανέφερε η Ρένα Δούρου «στόχος είναι η ουσιαστικότερη ενημέρωση των πολιτών της Αττικής», ενώ σημείωσε πως «το διακαναλικό Debate» που προτείνει «θα έχει κανόνες ανάλογων συζητήσεων με αυτές σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών».

Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο απηύθυνε και ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, στον αντίπαλό του στον δεύτερο γύρο Γιώργο Καμίνη. Στην ανοιχτή επιστολή του ο Γαβριήλ Σακελαρίδης αναφέρει πως «κατά κοινή ομολογία σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου δεν δόθηκαν επαρκείς ευκαιρίες στους υποψηφίους και τους δημοτικούς συνδυασμούς να «διασταυρώσουν» τις προτάσεις και τα επιχειρήματα τους».

Για τον λόγο αυτό καλεί τον Γιώργο Καμίνη σε ανοιχτό δημόσιο διάλογο, ενόψει της δεύτερης Κυριακής των δημοτικών εκλογών. «Ένας τέτοιος διάλογος θα μπορούσε να πάρει τη μορφή μιας συνάντησής των δύο, για παράδειγμα στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9.84», με την παρουσία πολιτών που θα θέτουν κοινά ερωτήματα πάνω σε προκαθορισμένες θεματικές ενότητες και χωρίς τους περιορισμούς του τηλεοπτικού χρόνου και των «παραθύρων».

Ads

Επιπλέον ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης προτείνει την μετάδοσή του Ντιμπέιτ από τον ραδιοσταθμό «Αθήνα 9.84» και όποια τηλεοπτικά κανάλια το επιθυμούν. «Πιστεύουμε ότι μια συνάντηση των δυο υποψηφίων δημάρχων με δημοκρατικούς και διαφανείς όρους, τους οποίους μπορούμε από κοινού να συμφωνήσουμε και να εγγυηθούμε, θα βοηθούσε αναμφίβολα τους Αθηναίους πολίτες να αποφασίσουν συνειδητά για το ποιο θέλουν να είναι το μέλλον της πόλης τα επόμενα πέντε χρόνια» καταλήγει η επιστολή.