Τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στον δήμο Αθηναίων, και την Ρένα Δούρου, στην περιφέρεια Αττικής, θα στηρίξει το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου. 

Ads

«Επειδή η αντίληψη μας είναι ότι το σημαντικό είναι η σύγκρουση και η μη υποταγή στην τρόικα, εμείς θα στηρίξουμε υποψηφίους που ούτε έχουν συμφωνήσει με τα μέτρα τα μνημονιακά, όπως εκφράζονται στην αυτοδιοίκηση, ούτε έχουν σιωπήσει. Με αυτήν την έννοια καταλαβαίνετε ότι η άποψή μας είναι ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση στηρίζουμε Σακελλαρίδη και Δούρου» δήλωσε ο Α. Αλαβάνος στο Action 24.

Το Σχέδιο Β, σε ανακοίνωσή του για τις επαναληπτικές Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές αναφέρει ότι «θα υποστηρίξει αριστερές παρατάξεις που στο πρόγραμμά τους αναφέρεται ότι θα αντιταχθούν στην τρόικα και θα αγωνισθούν: Για να καταργήσουν τη “μεταρρύθμιση” του Καλλικράτη, να ξανανοίξουν οι σχολικές μονάδες, παιδικοί σταθμοί και κέντρα υγείας, να ανήκουν στη δικαιοδοσία των Δήμων οι δημόσιοι και κοινόχρηστοι χώροι, παραλίες, και όχι να μεταβιβάζονται στην τρόικα και να πωλούνται αντί πινακίου φακής».