Τη συστηματική αναπαραγωγή ψευδών ανακριβών ειδήσεων από ορισμένα εκδοτικά κέντρα καταγγέλλει η Περιφέρεια Αττικής, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι αδράνησε αναφορικά με τη μελέτη σχετικά με το ρέμα της Αγίας Αικατερίνης. «Η μελέτη δεν βρίσκεται στα συρτάρια της Περιφέρειας όπως συνειδητά παραπληροφορούν ορισμένοι», αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Ads

Πρόκειται για μια μελέτη που ο πολιτικός μηχανικός που την διεξήγαγε κατήγγειλε ότι την έχει δώσει εδώ και δυο χρόνια στον δήμο Μάνδρας για να ανοίξουν τα μπαζωμένα ρέματα. Από την πλευρά της, η δήμαρχος Μάνδρας Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον realfm, έριξε το μπαλάκι στην Περιφέρεια Αττικής, επικαλούμενη έλλειψη κονδυλίων. 

Η Περιφέρεια Αττικής, ωστόσο, αναφέρει ότι έχει δεσμεύσει 12 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της, έχει εγκρίνει τη μελέτη από το 2014, την έχει στείλει στο Δασαρχείο του Δήμου Αιγάλεω, για να λάβει, από αυτό, το 2017 την απάντηση ότι τη βάζει στο αρχείο και ότι ζητάει νέα στοιχεία. 

«Η υπόθεση αποτελεί τη συμπύκνωση όλων των χρόνιων δυσλειτουργιών της δημόσιας διοίκησης που λειτουργούν ως τροχοπέδη και διαιωνίζουν την αναποτελεσματικότητα, ειδικά σε κρίσιμα έργα όπως το συγκεκριμένο. Αυτή ακριβώς ήταν και η αιτία κατάθεσης από την Περιφερειάρχη της αναφοράς της στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου: να μπει τέλος στην κουλτούρα της ατιμωρησίας και της ανευθυνότητας», τονίζει η Περιφέρεια. 

Ads

«Σε ό,τι δε αφορά δήθεν δήλωση της Περιφερειάρχη, το 2014, περί αντιπλημμυρικών έργων που γίνονται σε 6 μήνες, η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε η Περιφερειάρχης είπε ή έγραψε κάτι τέτοιο. Πρόκειται για κοπτοραπτική παραπληροφόρησης από συγκεκριμένες ιστοσελίδες και κανάλια. Είναι η επιτομή της κατασκευασμένης είδησης, fake news, που στοχοποιεί συκοφαντικά πρόσωπα και θεσμούς. Δυστυχώς για τους εμπνευστές των συκοφαντικών, ψευδών δημοσιευμάτων, και ευτυχώς για τους πολίτες, η πραγματικότητα τους διαψεύδει. Γι’ αυτό και επιχειρούν να την αλλάξουν και να την προσαρμόσουν στα συμφέροντά τους» καταλήγει η Περιφέρεια.