Δωρεάν δεκατιανό γεύμα θα λαμβάνουν 11.050 μαθητές σε 68 δημοτικά και νηπιαγωγεία της Αττικής.

Ads

Τα γεύματα θα παρέχονται βάσει ειδικού προγράμματος που θέτουν σε εφαρμογή τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, σε συνεργασία με 5 ιδιωτικές εταιρείες στον κλάδο των τροφίμων.

Στο μενού θα εναλλάσσονται τοστ, κριτσίνια, κουλούρι Θεσσαλονίκης, μπάρες δημητριακών, φρέσκο γάλα ή χυμός πορτοκάλι

«Δεν μπορούμε να ανεχτούμε φαινόμενα λιποθυμίας μαθητών εξαιτίας έλλειψης τροφής» επισήμανε η αν. υπουργός Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, μαζί με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.

Ads

Ο κ. Φίλης υπογράμμισε από την πλευρά του ότι οι φετινές δράσεις στον τομέα της διατροφής των μαθητών και μαθητριών με τη συνεργασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, μοναδικό στόχο έχουν να καταστήσουμε τα παιδιά συμμέτοχους σε μια προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών τις κρίσης. Παράλληλα, ο υπουργός Παιδείας σημείωσε ότι «η εξαγγελία της κυβέρνησης ότι θα διατεθεί ένα μέρος από τα έσοδα των τηλεοπτικών αδειών για σχολικά γεύματα, έχει και έναν άλλο συμβολισμό: Τα έσοδα από μια δημοκρατική ενέργεια όπως η αποκατάσταση της νομιμότητας στον χώρο της τηλεόρασης μπορούν να ενισχύσουν τις αναγκαίες κοινωνικές δράσεις υπέρ των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων».

Το νέο πρόγραμμα έρχεται να προστεθεί σε αυτό που τρέχει ήδη και αφορά την παροχή μεσημεριανού σε 3.500 μαθητές.

Έρευνα που διενήργησε το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο έδειξε ότι πέρα από την παιδευτική εμπειρία των παιδιών να τρώνε υγιεινά και όλα μαζί, με την οποία δημιουργείται ένα άλλο κλίμα μέσα στα σχολεία, τα παιδιά δηλώνουν ότι αυτό που κάνουν όλα μαζί είναι ωραίο «σαν εκδρομή».

Οι εκπαιδευτικοί διαπιστώνουν ότι η σχολική επίδοση των παιδιών αυξήθηκε κατά 40%, και ότι βελτιώθηκε επίσης η σχολική συμπεριφορά.

Στην επιτυχία του προγράμματος μπορούν να συμβάλουν όλοι καταθέτοντας έστω και ένα ευρώ στην πλατφόρμα της Εθνικής Τράπεζας www.act4greece.gr.