Το σοβαρό πολιτικό ερώτημα για την παρατεταμένη απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα από όλες τις δημόσιες ενημερώσεις του Υπουργείου Υγείας έθεσε σε συνέντευξή της η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη.

Ads

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» και το δημοσιογράφο Χρυσόστομο Λουκά, σημείωσε: «Το βασικό πολιτικό ερώτημα πια – όχι υγειονομικού ή επιστημονικού χαρακτήρα- είναι που βρίσκεται ο κύριος Τσιόδρας;  Γιατί δεν εμφανίζεται στις ενημερώσεις; Είναι καιρός που δεν εμφανίζεται και κάθε μέρα που περνά θα διατυπώνω το ερώτημα για να απαντηθεί με όρους διαφάνειας» είπε και σχολίασε ότι επισήμως αναπληρώνεται και δεν έχει αντικατασταθεί, άρα πρέπει να γίνουν γνωστοί οι λόγοι: «Η αναπλήρωση μπορεί να είναι για μια φορά ή για τυχαίους λόγους. Για ποιους λόγους; Είναι επιστημονικοί, είναι προσωπικοί; θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και από τις δύο πλευρές, και από τον κύριο Τσιόδρα και από την κυβέρνηση.»

Παράλληλα εξέφρασε σοβαρά ερωτηματικά για το νέο ζήτημα που έχει προκύψει με τις διαθέσιμες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις αντικρουόμενες δηλώσεις που έχουν γίνει: “Έχουμε 67 διασωληνωμένους, επτά φορές πάνω από την έναρξη του καλοκαιριού” σημείωσε και έστειλε το μήνυμα: «Θέλουμε να τους πούμε ότι τους παρακολουθούμε και παρατηρούμε κάθε κίνηση», αφήνοντας αιχμές για τις προθέσεις που έχει η κυβέρνηση και την πιθανή είσοδο ιδιωτών.

Το Υπουργείο Παιδείας «δίνει στεγνά» το Υπουργείο Εσωτερικών

Ads

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «τo Υπουργείο Υγείας ¨δίνει στεγνά” το Υπουργείο Εσωτερικών, σημείωσε η Δώρα Αυγέρη, σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου που μόλις είχε ολοκληρωθεί και τις δηλώσεις των αρμοδίων παραγόντων ενώ πρόσθεσε χιουμοριστικά ότι ίσως το Υπουργείο Υγείας συμφωνεί “με το αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απομάκρυνση του κυρίου Θεοδωρικάκου».

«Θα μπορούσε να είναι μια τρολιά όλο αυτό το φιάσκο με τις μάσκες αλλά ήταν μια επικίνδυνη – όσο και ύποπτη-  εξέλιξη», σχολίασε υπενθυμίζοντας τις δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τους προμηθευτές. «Ενώ έχουμε την κορύφωση κάποιων εναντίον της μάσκας και δίνεται αγώνας για να πειστεί η κοινωνία η κυβέρνηση πετυχαίνει το αντίθετο γιατί γελοιοποιεί την κατάσταση και κανείς δεν παίρνει σοβαρά το εγχείρημα».

«Φούσκα» η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Παράλληλα, σχολίασε την υπερβολή της ΝΔ στην επικοινωνιακή διαχείριση και τα προβλήματα που της δημιουργεί πλέον: «Η σημερινή παρουσία όλου του τριδύμου είναι μια ”φούσκα”. Η Νέα Δημοκρατία είναι μια φούσκα επικοινωνιακή στην αντιμετώπιση της πανδημίας και κάθε μέρα που περνά το αποδεικνύει περίτρανα. Ειδικά στην περιοχή της Αττικής, τα πράγματα είναι δύσκολα» ανέφερε. «Η κυβέρνηση, θα βρεθεί σε ένα κενό αέρος γιατί είναι δέσμια των επιλογών και των ενεργειών της. Επικοινωνία τέλος» κατέληξε.

Τέλος, σοβαρά ερωτηματικά εξέφρασε η Αν. Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για τις επιστημονικές αιτίες που προβάλλουν οι αρμόδιοι για να δικαιολογήσουν την αύξηση των κρουσμάτων, η οποία έρχεται σε αναντιστοιχία με τα μέτρα που λαμβάνουν: «Για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική ευθύνεται η στενή επαφή των ανθρώπων, που αιτιολογήθηκε ως τυχαία συναναστροφή» είπε αλλά έθεσε το ερώτημα τι πρέπει να κάνει η ίδια που ελέγχει τις επαφές της αλλά πρέπει να επιβιβαστεί σε ένα αεροπλάνο που έχει 100% πληρότητα.

Με τον τρόπο αυτό σχολίασε τις επιλεκτικές πολιτικές που εφαρμόζονται για την πληρότητα σε χώρους εστίασης, σε μέσα μεταφοράς αλλά και στα σχολεία, όπου υποχρεώνονται 25 παιδιά να κάνουν μάθημα σε μια τάξη.