Δολοφονική επίθεση εξαπέλυσαν χτες αργά το βράδυ χρυσαυγίτες στο Πέραμα σε βάρος συνεργείου του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που έκανε αφισοκόλληση για το 39ο Φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματος. Σύμφωνα με το Ριζοσπάστη, οι Χρυσαυγίτες έστησαν ενέδρα στο σκοτάδι και επιτέθηκαν στα μέλη του κόμματος στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, λίγα μόλις μέτρα από την πύλη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Όπως αναφέρει η εφημερίδα η επίθεση ήταν «ύπουλη και δολοφονική, με μανία που δείχνει ότι ήθελαν νεκρό». Τι καταγγέλλει το ΚΚΕ για τη στάση της αστυνομίας. Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή και επιτίθεται στο ΚΚΕ. 

Ads

 
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ομάδα περίπου 50 ατόμων επιτέθηκε χθες το βράδυ στις 23.55 με λοστούς και καδρόνια σε περίπου 30 άτομα που έκαναν αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα. Από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Για το περιστατικό διενεργείται προανάκριση.
 
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες δεν έχει γίνει καμία σύλληψη ή προσαγωγή.

Όπως καταγγέλλει το ΚΚΕ, οι Χρυσαυγίτες ήταν περισσότεροι από 30 και είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κράνη και μπλούζες, ενώ αρκετοί από αυτούς – και ο επικεφαλής τους – φορούσαν μπλούζες με τα διακριτικά του νεοναζιστικού κόμματος. Με μηχανάκια και αυτοκίνητα βγήκαν από τα γύρω στενά και επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα. Εκτός από τους ανθρώπινους στόχους έκαναν φύλλο και φτερό και τα αυτοκίνητα του συνεργείου της αφισοκόλλησης.

image

Ads

image

image
 
Σύμφωνα με το Ριζοσπάστη, από τα μέλη του ΚΚΕ και άλλους αυτόπτες μάρτυρες ως επικεφαλής της ομάδας των τραμπούκων αναγνωρίστηκε ο γνωστός χρυσαυγίτης του Περάματος, Πανταζής. Αναγνωρίστηκε επίσης ο χρυσαυγίτης Καστρινός.
 
Μεταξύ των στελεχών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ήταν και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης και άλλα μέλη της διοίκησης. Μάλιστα ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης, μιλώντας στο ΣΚΑΙ, κατήγγειλε τη στάση της αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης δυο μηχανές της ΔΙΑΣ με αστυνομικούς ήταν παρόντες στο περιστατικό και δεν παρενέβησαν. 


 
«Είναι φανερό ότι η δράση του ΚΚΕ στην περιοχή και η επιρροή του ταξικού Συνδικάτου Μετάλλου στους μεταλλεργάτες της Ζώνης ήταν το κίνητρο της επίθεσης από τα μαντρόσκυλα της μεγαλοεργοδοσίας. Λίγες βδομάδες πριν, με βίντεο που γύρισαν «εν κρυπτώ» στη Ζώνη, είχαν εξαπολύσει ανοιχτά απειλές σε βάρος του ταξικού συνδικάτου και στελεχών του ΠΑΜΕ» καταγγέλλει το ΚΚΕ.
 
Η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν σήμερα σε συγκέντρωση, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.

To KKE για την επίθεση
 
Ανακοίνωση για την επίθεση από Χρυσαυγίτες που όπως καταγγέλλει δέχτηκαν χθες το βράδυ στελέχη του στο Πέραμα εξέδωσε το ΚΚΕ.
 
Κάνει λόγο για «ύπουλη και δολοφονική επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής», από την υπήρξαν εννέα τραυματίες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
 
Όπως υποστηρίζει, «ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης – με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα – αποδεικνύουν το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης».
 
«Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ που ανάμεσα τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος» τονίζεται στην ανακοίνωση.
 
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα «να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στους χώρους δουλειάς και συνοικίες».

ΣΥΡΙΖΑ: Τραμπούκικη επίθεση

Για «τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών εναντίον μελών του ΚΚΕ χτες στο Πέραμα. Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς» αναφέρει η Κουμουνδούρου και προσθέτει:

«Η προκλητική ανοχή της αστυνομίας, που ούτε χτες συνέλαβε κανέναν τραμπούκο, σε συνδυασμό με τη σταθερή πολιτική υποστήριξη που τους παρέχει μερίδα του μνημονιακού συμπλέγματος εξουσίας, οδηγούν τους ναζί στην αποθράσυνση. Αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η ενότητα δράσης των αριστερών και προοδευτικών δυνάμεων για να αντιμετωπιστεί η φασιστική απειλή».

Τη «βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ» στο Πέραμα καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά. Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΜΑΡ κάνει λόγο για «ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας» και τονίζει ότι η ανοχή απέναντι σε τέτοιες πράξεις «συνιστούν μείζον πολιτικό ζήτημα».

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Η Χρυσή Αυγή σε ανακοίνωσή της «διαψεύδει και καταγγέλλει τους συκοφάντες επαγγελματίες εργατοπατέρες του ΚΚΕ».
 
«Οι μπολσεβίκοι της συμφοράς, οι νεκροθάφτες της ζώνης του Περάματος, να μην τολμήσουν να ξαναπιάσουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή. Οι κοινοί τραμπούκοι και τα κομματόσκυλα, που τόσα χρόνια στέρησαν το μεροκάματο από χιλιάδες Έλληνες, τώρα κλαίγονται, διαμαρτύρονται και συκοφαντούν το Εθνικιστικό Κίνημα» αναφέρει η Χρυσή Αυγή.
 
«Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι’ αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή.
 
Οι επαγγελματίες αφισοκολλητές – που δεν δούλεψαν ούτε μία μέρα στη ζωή τους και τρώνε με χρυσά κουτάλια από τα κρατικά λεφτά του ΚΚΕ – να πάψουν να λένε ψέματα και να καταδίδουν πολίτες. Η Χρυσή Αυγή καταγγέλλει τους συκοφάντες και συνεχίζει τον διμέτωπο αγώνα της ενάντια στους επαγγελματίες εργατοπατέρες της αριστεράς και στο εφοπλιστικό κεφάλαιο που από κοινού εκμεταλλεύονται τον Έλληνα εργάτη» καταλήγει η ανακοίνωση.