Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται ο Κίριλ Ντιμτρόφ, ο 16χρονος μαθητής, ο οποίος μαχαιρώθηκε τρεις φορές μέσα στο προαύλιο του σχολείου του, στο 1ο ΕΠΑΛ Αθηνών, στο Μεταξουργείο μετά από άγρια επίθεση που δέχτηκε από 15 άτομα.

Ads

Ο 16χρονος έχει τραυματιστεί στον πνεύμονα, χωρίς ευτυχώς το τραύμα να εμπνέει ανησυχία στους γιατρούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μαθητής είναι και γνωστός αθλητής, αφού κατέκτησε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Μuay Τhai στην κατηγορία Ν91 για το 2021, ενώ έχει συμμετάσχει και σε αγώνες στο εξωτερικό.

Κίριλ Ντιμιτρόφ: Κινδύνεψε η ζωή μου μέσα στο προαύλιο – Προσπάθησαν να με καρφώσουν στην κοιλιά

Ads

Μιλώντας στο koutitispandoras αναφέρει: «το πρωί της Δευτέρας ήμουν έξω από το σχολείο με έναν φίλο μου και καθόμασταν. Επειδή οι παρέες μας και η παρέα που ήρθε και μας χτύπησε έχουν κάποιες διαφορές, τσακώνονται συνέχεια, ήρθανε και μας χτύπησαν 15 άτομα. Κινδύνευσε η ζωή μου και έπρεπε να αντιδράσω κάπως και αμύνθηκα. Νόμιζα ότι όλα τελείωσαν. Αυτοί “έσπασαν” και μετά δεν ξέρω που πήγαν».

Ωστόσο, η περιπέτεια του νεαρού μαθητή μόλις ξεκινούσε: «Μπήκα μέσα στο σχολείο για ασφάλεια. Μετά από δύο λεπτά έρχονται τα ίδια άτομα με μαχαίρια και κατσαβίδια να με κυνηγάνε. Με βάζουν κάτω και άρχισαν να με χτυπάνε με τα κατσαβίδια και τα μαχαίρια. Μέσα σε πέντε λεπτά έγινε αυτό», αναφέρει.

Ο Κ. Ντιμιτρόφ έχει δεχτεί χτυπήματα με αιχμηρά αντικείμενα σε τουλάχιστον τρία σημεία του σώματός του. Στην αφήγησή του, τονίζει ότι το χτύπημα που έχει στο αριστερό του χέρι είχε σαν αρχικό στόχο την κοιλιά του. «Έχω τραυματιστεί στον θώρακα. Έχει τρυπήσει λίγο και το πνευμόνι μου, αλλά δεν είναι κάτι σοβαρό, στο πόδι και στο χέρι. Προσπάθησαν να με καρφώσουν στην κοιλιά, αλλά δεν τους άφησα. Έβαλα το αριστερό χέρι μου μπροστά και με πέτυχαν εκεί», τονίζει, με τη μητέρα του να εκτιμά ότι «τον έσωσε» το γεγονός ότι ήξερε να αμύνεται λόγω της ενασχόλησής του με του muay thai. «Ήρθε ένας φίλος μου από το σχολείο και μας χώρισε και μετά βγήκαν και οι καθηγητές και άρχισαν να τρέχουν, να σκορπίζονται κάπου αυτοί. Ένιωσα τότε δυνατό πόνο. Έβγαζε συνέχεια αίματα, δε σταματούσε».

Στην ερώτησή μας για το αν νιώθει φόβο σε περίπτωση που επιστρέψει στο σχολείο, ο 16χρονος Κιρίλ απαντά λακωνικά και χωρίς περαιτέρω σχόλια: «Όχι, δε νιώθω φόβο».

«Εγώ δεν είχα κανένα σκοπό να τους χτυπήσω ή κάτι, όμως κινδύνευε η ζωή μου», καταλήγει.

Μπορισλάβα Βασίλεβα: Η αστυνομία δεν ήρθε ποτέ στο σχολείο

Στο Κουτί της Πανδώρας μίλησαν επίσης η θεία και η μητέρα του νεαρού μαθητή, με εμφανή την αγωνία για την κατάστασή του.

Όπως καταγγέλλει η Μπορισλάβα Βασίλεβα, θεία του Κίριλ, η αστυνομία δεν μετέβη ποτέ στο σχολείο όπου σημειώθηκε η επίθεση. «Στις 9.30 το πρωί έμαθα ότι έχουν δείρει το παιδί. Πήγα στο σχολείο και βρήκα το ΕΚΑΒ εκεί. Εκεί που περίμενα να δω ένα παιδί που το έχουν δείρει, μου είπαν από το ΕΚΑΒ ότι έχει δύο μαχαιριές. Μέχρι την ώρα που το ΕΚΑΒ πήρε το παιδί για να το φέρει στον Ευαγγελισμό, δεν είχε έρθει η Αστυνομία στο σχολείο. Γύρω στις 11 πήρα το 100 και τσακώθηκα. Μου είπαν ότι δεν είχαν λάβει ενημέρωση, όμως ο διευθυντής του σχολείου μας έδειξε από το τηλέφωνό του τις κλήσεις που είχε κάνει προς την Αστυνομία.

Το 100 δεν πήγε ποτέ στο σχολείο, να είμαστε ξεκάθαροι», τονίζει.

Μαρία Ντιμιτρόβα: Φοβάμαι, δεν έχω λόγια

Η μητέρα του νεαρού πρωταθλητή, Μαρία Ντιμιτρόβα, ακόμη σε κατάσταση σοκ από την απροσδόκητη τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα, εκφράζει τον φόβο της για την ασφάλεια του γιου της.
«Έχω φόβο να ξαναστείλω το παιδί μου στο σχολείο. Πώς να στείλω το παιδί ξανά στο σχολείο ή να είναι ελεύθερος μετά από αυτό που έγινε; Ο Κίριλ δεν είχε ποτέ τέτοια προβλήματα», επισημαίνει.
«Σκεφτόμαστε να αλλάξουμε σχολείο, να αλλάξουμε περιοχή», παρεμβαίνει και συμπληρώνει με τη σειρά της η κ. Βασίλεβα.
Αναφορικά με την ταυτότητα των ατόμων που του επιτέθηκαν, η κ. Ντιμιτρόβα σημειώνει ότι αυτά τα παιδιά «κάποτε ήταν φίλοι του. Τραβήχτηκε από την παρέα αυτή», και σύμφωνα με την ίδια, αυτή η απόσυρσή του λόγω διαφωνιών ήταν και ο λόγος που του επιτέθηκαν.
«Για τώρα δείχνει δυνατός. Είναι και δυνατός. Δε ξέρω τι άλλο να πω, δεν έχω λόγια», καταλήγει.

Γεώργιος Ζαχαρόπουλος: Ξεκάθαρα απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ο δικηγόρος του νεαρού μαθητή Γεώργιος Ζαχαρόπουλος, τονίζει σε επικοινωνία που είχε με το koutipandoras.gr ότι η επίθεση αποτελεί «ξεκάθαρα» απόπειρα ανθρωποκτονίας.

«Επρόκειτο για ξεκάθαρη απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθόσον από τον τρόπο τέλεσης της πράξης και τα πραγματικά περιστατικά διαγιγνώσκεται ξεκάθαρα ανθρωποκτόνος δόλος του δεκαπεντάχρονου εξωσχολικού θύτη», τονίζει, συμπληρώνοντας ότι «το περιστατικό έλαβε χώρα εντός του προαυλίου χώρου του σχολείου με τη συνδρομή έτερων ανήλικων δραστών, εκ των οποίων μερικοί τυγχάνουν συμμαθητές του».