Σε τυφλό τραύμα που προκλήθηκε στο στέρνο του θώρακα από βολίδα πυροβόλου όπλου μικρού διαμετρήματος οφείλεται ο θάνατος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψία – νεκροτομής από τον ιατροδικαστή Γιώργο Ντιλέρνια.

Ads

Σύμφωνα με το news247.gr, που επικαλείται το σχετικό πόρισμα, η σφαίρα εισήλθε αριστερά του πνεύμονα προκαλώντας εκτεταμένη αιμορραγία, στη συνέχεια εισήλθε στο συκώτι και προκάλεσε πολτοποίηση, προκάλεσε αιμορραγία στο νεφρό, έπληξε την αορτή, προκάλεσε κάταγμα στο 8ο πλευρό και σφηνώθηκε στην πλάτη απ’ όπου και αφαιρέθηκε.

Όλο αυτό μεταφράζεται σε μία σειρά εποστρακισμών της μικρού διαμετρήματος σφαίρας στα ζωτικά όργανα του θύματος, που προκάλεσαν εκτεταμένη αιμορραγία, που προκάλεσε με την σειρά της αιφνίδια απώλεια αισθήσεων και θάνατο, ύστερα από ένα έως δύο λεπτά.

Επίσης, διαπιστώθηκε πως η βολίδα είχε μια κίνηση προς τα κάτω μόλις εισήλθε στο σώμα του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, που υποδεικνύει την γωνία βολής από πάνω προς τα κάτω. Δηλαδή, το θύμα είτε ήταν καθιστό και ο δράστης όρθιος, είτε ο δράστης όρθιος και εκείνη την στιγμή σηκωνόταν από την καρέκλα το θύμα.

Ads

Θυμίζουμε, ότι στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία. Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι οι δράστες μπορεί να είχαν κλείσει ραντεβού μαζί του – κάτι που δεν είχε επιβεβαιωθεί μέχρι αργά τη νύχτα – και εμφανίστηκαν ως πελάτες στο γραφείο.

Ο 32χρονος συνεργάτης του θύματος, ασκούμενος δικηγόρος, που ήταν μαζί του στο γραφείο την ώρα της δολοφονίας, μέχρι αργά το βράδυ δεν είχε μπορέσει να δώσει και πολλά στοιχεία λόγω του σοκ. Φαίνεται όμως πως οι δράστες παρέμειναν αρκετή ώρα στο γραφείο, πριν γίνει το έγκλημα. Συγκεκριμένα, όταν τους άνοιξε ο δικηγόρος και ανέβηκαν στο γραφείο, περίμεναν λίγο στον προθάλαμο πριν συναντηθούν μαζί του και με τον συνεργάτη του και ύστερα κάθισαν όλοι μαζί στην αίθουσα των συναντήσεων. Στην συνέχεια, ζήτησαν από τον 32χρονο να τους αφήσει μόνους και έπειτα από συνομιλία που κράτησε περίπου 20 λεπτά, πυροβόλησαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο και έφυγαν.

Το γεγονός ότι μιλούσαν σπαστά ελληνικά και δεν είχαν φροντίσει, σύμφωνα με τις περιγραφές του ασκούμενου δικηγόρου, να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους, προβληματίζει τους αξιωματικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι επίσης θεωρούν πως έχουν αφήσει πολλά ίχνη. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ εκτιμούν επίσης ότι οι δύο δράστες είχαν ξαναπάει στον χώρο και γνώριζαν ότι δεν είχε κάμερες ασφαλείας.