Ως «μέρος» μιας άτυπης «διαπραγμάτευσης» με τραγική κατάληξη, στο πλαίσιο της δίκης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη, τον Νοέμβριο του 2014, «θέλει» τον δικηγόρο Μιχάλη Ζαφειρόπουλο μια εκδοχή για την δολοφονία του.

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», η δίκη, που επρόκειτο να ξεκινήσει στις 4 Σεπτεμβρίου και ανεβλήθη για τις 6 Νοεμβρίου, βρίσκεται στο παρασκήνιο της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του.

Κατηγορούμενος στη δίκη ως ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου είναι ο  επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, ο οποίος είναι κρατούμενος και ως φυσικοί αυτουργοί οι επίσης έγκλειστοι Αλβανοί Ολτι Ντούλτσε και Αρμπέρ Μπάκο. Οι δύο κακοποιοί είχαν ομολογήσει ότι θα εισέπρατταν 100.000 ευρώ από τον εντολέα τους Αριστείδη Φλώρο για να δολοφονήσουν τον Αντωνόπουλο, με τον οποίο ο Φλώρος αντιδικούσε στην υπόθεση υπεξαίρεσης χρημάτων δημοσίων φορέων από τις δύο ιδιωτικές εταιρείες πώλησης ρεύματος Energa – Hellas Power (σ.σ. ο Φλώρος ήταν μέτοχος της πρώτης). Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν εκ των συνηγόρων του Φλώρου, όχι ο μόνος και όχι ο πλέον επώνυμος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα, ενόψει της δίκης, υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα άτυπες επαφές μεταξύ των παραγόντων της, σχετικά με το εάν οι δύο αλλοδαποί κακοποιοί θα επέμεναν στις αρχικές εκδοχές των καταθέσεων – ομολογιών τους. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ως συνήγορος του Φλώρου ενδέχεται να ήταν μέρος της άτυπης διαπραγμάτευσης, με την πλέον τραγική κατάληξη.

Ads

Τον Νοέμβριο του 2004, δύο άγνωστοι επιχειρούν να δολοφονήσουν έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη τον δικηγόρο του ΛΑΓΗΕ (σ.σ. πρόκειται για τον Οργανισμό που εποπτεύει τις ιδιωτικές εταιρείες που εμπορεύονται ρεύμα χονδρικά) Γιώργο Αντωνόπουλο. Ο 62χρονος γλιτώνει ως εκ θαύματος, παρά το γεγονός ότι πυροβολείται στο πρόσωπο.

Η αστυνομία ταυτοποιεί τον Αλβανό, Ολτι Ντούλτσε, που λίγους μήνες νωρίτερα είχε συμμετάσχει μαζί με τον συγκατηγορούμενό του Αρμπέρ Μπάκο στην επίθεση με καλάσνικοφ εναντίον μπαρ στο Μικρολίμανο.

Τον Αύγουστο 2016), συλλαμβάνεται στα σύνορα Σκοπίων – Βουλγαρίας και εκδίδεται στην Ελλάδα. Ομολογεί ότι είχαν συμφωνήσει να λάβουν 100.000 ευρώ προκειμένου να εκτελέσουν την εντολή» και αναγνωρίζει στο πρόσωπο του Αριστείδη Φλώρου τον άνθρωπο που τους ανέθεσε το «συμβόλαιο θανάτου».

Η πλευρά Φλώρου, πάντως, αρνείται εμπλοκή στην απόπειρα δολοφονίας και καταγγέλλει σκευωρία.

Τελικά, με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών (Μάρτιος του 2017), ο Φλώρος παραπέμπεται να δικαστεί ως ο ηθικός αυτουργός στην απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πεντέλη. Ενάμιση μήνα νωρίτερα, ο επιχειρηματίας είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξη με βάση την ετυμηγορία του εφετείου, που σε μια πολύχρονη δίκη συζήτησε την υπόθεση Energa – Hellas Power.

Οι κατηγορούμενοι εμφανίστηκαν στις 4 Σεπτεμβρίου 2017 στο δικαστήριο, το οποίο τελικά ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης επειδή ο Φλώρος είχε κληθεί με καθυστέρηση. Στο διάστημα που προηγήθηκε της δίκης αλλά και στις εβδομάδες που ακολουθούν η πλευρά Φλώρου φέρεται να προσεγγίζει τον Αντωνόπουλο με την πρόταση και την επιθυμία να μην παραστεί ως πολιτική αγωγή. Οι συνήγοροι του Αντωνόπουλου διαψεύδουν ότι ο 62χρονος νομικός έχει τέτοια πρόθεση και παραπέμπουν στις απολογίες – ομολογίες των δύο Αλβανών Ολτι Ντούλτσε και Αρμπέρ Μπάκο.

Ωστόσο οι τελευταίοι φέρονται να ανήκουν σε μεγαλύτερη εγκληματική ομάδα της οποίας ηγείται ένας άλλος Αλβανός κακοποιός, ο οποίος βρίσκεται στις φυλακές Αγιάς Χανίων. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μερικά εικοσιτετράωρα μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο κελί του έγινε εξονυχιστικός έλεγχος από την αστυνομία; Ο Αλβανός, που είναι μάρτυρας στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας εις βάρος του Αντωνόπουλου, φέρεται να είχε ζητήσει από εκπροσώπους του Φλώρου ένα επταψήφιο ποσό προκειμένου να «πείσει» τους Ντούλτσε και Μπάκο να ανακαλέσουν τις ομολογίες τους.

Ο Αλβανός αρχηγός είχε επανειλημμένως προσπαθήσει να προσεγγίσει μέσω τρίτων τον Αριστείδη Φλώρο, ο οποίος προφανώς δεν ενέδιδε στις απαιτήσεις του. Η τελευταία πόρτα που δεν είχε «χτυπηθεί» ήταν εκείνη του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, κάτι που συνέβη το απόγευμα της 12ης Οκτωβρίου. Μάλιστα, ο 52χρονος ποινικολόγος πριν από το ραντεβού με τους δολοφόνους του είχε επισκεφθεί τον εντολέα του στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Η εφημερίδα υποστηρίζει, ότι στη συνάντηση με τον Ζαφειρόπουλο, το βράδυ του φόνου, οι δράστες φέρονται να μετέφεραν το αίτημα του «αρχηγού» τους. Ο ποινικολόγος διά τηλεφώνου ανακοίνωσε τις απαιτήσεις τους σε μέλος της οικογένειας Φλώρου. Πιθανολογείται ότι η απάντηση που πήραν δεν τους ικανοποίησε και αποφάσισαν να κλιμακώσουν τον εκβιασμό, πυροβολώντας τον δικηγόρο στα πόδια.

Ο ποινικολόγος προσπάθησε να αποφύγει τη σφαίρα, με αποτέλεσμα η βολίδα να τον πλήξει στο στήθος.