Προκλητική συμπεριφορά επέδειξε ενώπιον της ανακρίτριας αλλά κι απέναντι σε συγκρατούμενούς του, ο 21χρονος Ροδίτης που κατηγορείται για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. 

Ads

Σύμωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η ανακρίτρια Γρεβενών στην οποία οδηγήθηκε ο νεαρός την Πέμπτη, έμεινε άναυδη από τη συμπεριφορά του, καθώς παρά τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, εκείνος έκανε… αστειάκια.

«Επιτέλους ελεύθερος!», αναφώνησε ενώπιον της ανακρίτριας, η οποία ρώτησε: «Τι εννοείτε;». «Αποφυλακίζομαι, τι δεν αποφυλακίζομαι;», αστειεύτηκε στη συνέχεια ο κατηγορούμενος και η ανακρίτρια του απάντησε: «Οχι, για ανάκριση βρίσκεστε εδώ!». Ο 21χρονος μάλιστα συνέχισε να προκαλεί, λέγοντας: «Α, και εγώ νόμιζα ότι αποφυλακίζομαι!».

Στο μεταξύ, αρνήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση χωρίς την παρουσία συνηγόρου και η οικογένειά του όρισε νέο δικηγόρο, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στα Γρεβενά.

Ads

προκλητική ήταν όμως η συμπεριφορά του κι όταν επέστρεψε στο κελί του.  «Με γ@μ… χθες το βράδυ. Ξύπνησα και το κατάλαβα», είπε στους δύο συγκρατούμενούς του, με αποτέλεσμα να ανάψουν τα αίματα και να πιαστούν στα χέρια. Για να τους χωρίσουν χρειάστηκε η παρέμβαση σωφρονιστικών υπαλλήλων, ο ένας εκ των οποίων φέρεται να δέχτηκε επίσης επίθεση από τον Ροδίτη. 

Ο 21χρονος, μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε ότι δεν διατρέχει κίνδυνο. 

Ο Ροδίτης θα περάσει την ερχόμενη εβδομάδα από πειθαρχικό συμβούλιο και ο διευθυντής των Φυλακών, εισαγγελέας και κοινωνικός Λειτουργός θα αποφασίσουν την ποινή του για το επεισόδιο που σημειώθηκε.