Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη δολοφονία της 33χρονης στην Κηφισιά που βρέθηκε νεκρή το απόγευμα της Τετάρτης στο υπόγειο γκαράζ του σπιτιού της. Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για υπόθεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, όπως αποκαλύπτει ο τρόπος δράσης των εκτελεστών αλλά και το ποινικό παρελθόν της 33χρονης, η οποία είχε κατηγορηθεί για ληστείες, ενώ ήταν ύποπτη και σε δολοφονία, χωρίς όμως να καταδικαστεί ποτέ.

Ads

Με δύο όπλα και τουλάχιστον δέκα σφαίρες, εκτέλεσαν οι δράστες την 33χρονη δικηγόρο και οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι πρόκειται για μια προσεκτικά σχεδιασμένη δολοφονία, ενώ το βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι οι δράστες να περίμεναν τη δικηγόρο να επιστρέψει και όταν μπήκε στο γκαράζ να προχώρησαν πεζή προς το μέρος της και να την εκτέλεσαν. Το δεύτερο σενάριο που εξετάζεται είναι δράστες και θύμα να είχαν ραντεβού, το οποίο κατέληξε στην εκτέλεση. Μυστήριο παραμένει η ακριβής ώρα της δολοφονίας, με τους γείτονες να αναφέρουν στους αστυνομικούς ότι άκουσαν πυροβολισμούς γύρω στη μία τα ξημερώματα, ενώ αναμένεται να εξεταστεί και το αν οι κάμερες που υπάρχουν στο σημείο κατέγραψαν τη στιγμή της δολοφονίας, ώστε να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το θύμα είχε σχέσεις με ανθρώπους της νύχτας, ενώ σημειώνεται πως είχε γίνει και δολοφονική απόπειρα σε βάρος της το 2011, όταν την είχαν πυροβολήσει άγνωστοι δράστες μέσα από διερχόμενο αυτοκίνητο. Μάλιστα το 2011 ήταν έγκυος 7 μηνών και η ενέδρα είχε γίνει στο Γαλάτσι. Από τύχη είχε σωθεί τόσο η ίδια όσο και το έμβρυό της, όταν δυο άτομα την πυροβόλησαν μπαίνοντας στο ΙΧ αυτοκίνητό της.

Εκτός από τη σύλληψη που είχε για ένοπλες ληστείες, η 33χρονη είχε απασχολήσει τις Αρχές και για πληρωμένα «συμβόλαια θανάτου» που αφορούσαν «βαριά» ονόματα της νύχτας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ήταν η σύντροφος βαρόνου της νύχτας των νοτίων προαστίων, εκ των τεσσάρων μεγαλύτερων και υπόπτου για την δολοφονία του 43χρονου βαρυποινίτη Μανώλη Καραγιάννη, γνωστού με το προσωνύμιο «Σαμπρέλας» ή «Καράφλας». Η εκτέλεσή του στο Π. Φάληρο ήταν η συνέχεια μιας βεντέτας μεταξύ αντίπαλων ομάδων της νύχτας, η οποία φαίνεται να ξεκίνησε από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Καραγιάννη στις φυλακές τον Ιανουάριο του 2017, ενώ ακολούθησε η εκτέλεση του παλιού συνεργού του, Βασίλη Γρίβα, στα Γλυκά Νερά. Ακολούθησε η εκτέλεση του αφεντικού της «Greek Mafia» Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι και του επίσης πρώην συνεργού του Καραγιάννη που ωστόσο είχε προσεγγίσει την συμμορία του Στεφανάκου, του Γιώργου Λίτσα στους Αγίους Αναργύρους.