Στην ασφάλεια της Άρτας, οδηγήθηκε στις 9:30 το πρωί ο 29χρονος ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον πεθερό του στο Αστροχώρι.

Ads

Μάλιστα, τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς ήταν τα εξής: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αφού οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, του αποδόθηκαν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της παράνομης οπλοφορίας και παράνομης οπλοχρησίας, ενώ έλαβε προθεσμία για να παρουσιαστεί στον ανακριτή την Τετάρτη.

Τι δηλώνει ο 29χρονος μέσω του συνηγόρου του

Μέσω του δικηγόρου Ιωάννη Νεραντζά, ο 29χρονος καταθέτει τη δική του θέση για τη δολοφονία του πεθερού του.

Ads

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος είπε: «Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του θύματος. Ο δράστης δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του ήταν η κάκια στιγμή».

Σε ερώτηση γιατί το έκανε, ο δικηγόρος απάντησε: «Τον πρόσβαλε ο πεθερός του, ήθελε να πάρει το παιδί μαζί του, ήταν οι μέρες καθορισμένες να πάρει εκείνος το παιδί, διαπληκτίστηκε έντονα, ήταν η κάκια στιγμή. Το όπλο το πέταξε, ήξερε ότι θα συλληφθεί αλλά βρισκόταν σε σοκ γι’ αυτό κρυβόταν».

Σε ερώτηση αν πυροβόλησε την σύζυγό, ο κ. Νεραντζάς είπε πως ο δράστης δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει κακό στην πρώην σύζυγό του.

Νωρίτερα είχε τηλεφωνήσει ο ίδιος στην Αστυνομία και ανέφερε ότι βρίσκεται στο χωριό Δαφνούλα της Ευρυτανίας και επιθυμεί να παραδοθεί.

Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας μετέβησαν στο χωριό και προχώρησαν στη σύλληψή του.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ο δράστης νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης είχε πάει στο σπίτι του πεθερού του όπου το τελευταίο διάστημα διέμενε η 34χρονη εν διαστάσει  σύζυγός του μαζί με το δίχρονο αγοράκι τους.

Ο 29χρονος κτηνοτρόφος κατάγεται από  διπλανό χωριό- το Μεσόπυργο-  και σύμφωνα με πληροφορίες αρχικά ζήτησε να δει το παιδί του που σύμφωνα με εισαγγελική εντολή μπορούσε να βλέπει  σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα και με την παρουσία τρίτου.

Η επίσκεψη εξελίχθηκε σε έντονη λογομαχία και ο 29χρονος πυροβόλησε πιθανότατα με περίστροφο, εναντίον της συζύγου του, δύο φορές αλλά αστόχησε και η 34χρονη πήρε το παιδί και πρόλαβε να μπει στο σπίτι καλώντας σε βοήθεια. Ο 75χρονος αντιλαμβανόμενος το περιστατικό ρίχτηκε μπροστά για να προστατεύσει την κόρη και το εγγόνι του με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από τον δράστη ο οποίος σχεδόν εξ επαφής πυροβόλησε τουλάχιστον 4 φορές.