Στα ίχνη του δράστη της δολοφονίας της Αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά φαίνεται ότι βρίσκεται η αστυνομία αφού σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα, έκανε ένα λάθος που μπορεί να αποβεί μοιραίο γι’ αυτόν: Είχε μαζί του κινητό τηλέφωνο.

Ads

Σύμφωνα με την Daily Mail «ίσως η αστυνομία να έχει ανιχνεύσει το σήμα του κινητού του δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου».

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται το neakriti.gr ελέγχονται τα σήματα των κινητών που χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στην συγκεκριμένα περιοχή ενώ θεωρείται πολύ πιθανό ο δολοφόνος να γνώριζε καλά τον τόπο αφού λιγοστοί είναι εκείνοι που ήξεραν το δαιδαλώδες λαγούμι όπου εντοπίστηκε η άτυχη Σούζαν Ίτον.

Δύο μάρτυρες την είδαν λίγο πριν τη δολοφονία

Ads

Σταδιακά μπαίνουν στη θέση τους τα κομμάτια του παζλ για την τελευταία διαδρομή που ακολούθησε η 60χρονη καθηγήτρια λίγο πριν το φρικτό θάνατό της αφού δύο αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι την είδαν λίγες ώρες πριν τη δολοφονία στα Αφράτα. Όπως υποστηρίζει συνταξιούχος κηπουρός «την είδα και την αναγνώρισα από τις φωτογραφίες. Στους αστυνομικούς περιέγραψα ακριβώς τα ροζ και μοβ ρούχα που φορούσε. Περπατούσε γρήγορα κοντά σε μια γέφυρα και μια εκκλησία στο δρόμο έξω από το χωριό. Τη συνάντησα την ώρα που περπατούσα και πέρασε από δίπλα μου. Λυπάμαι για ό,τι της συνέβη». Το δεύτερο άτομο που υποστηρίζει ότι είδε την άτυχη 60χρονη ήταν ένας ηλικιωμένος ψαράς, ωστόσο στο σημείο που κινήθηκε δεν υπήρχαν κάμερες.

Δεν έχει αποκλειστεί ο βιασμός

Όπως επισημαίνουν ακόμη οι συντάκτες του δημοσιεύματος η σορός της Σούζαν δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην οικογένεια καθώς συνεχίζονται οι εξετάσεις και δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του βιασμού.

Υποστηρίζεται μάλιστα ότι ο δολοφόνος επιτέθηκε με μαχαίρι στην Αμερικανίδα – που είχε μαύρη ζώνη στο ταε κβο ντο – και τις τελευταίες δραματικές στιγμές πάλεψε για τη ζωή της. Μετά τον εντοπισμό της σορού έγιναν προσαγωγές και απ’ όλα τα άτομα που έχουν εξεταστεί από την αστυνομία έχουν ληφθεί δείγματα DNA ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και δεύτερο άτομο στο φρικτό φονικό.

Στο μικροσκόπιο των αρχών, μεταξύ των προσαχθέντων μπαίνουν και κτηνοτρόφοι. Μεταξύ αυτών έχει εξεταστεί κι ένας βοσκός, που έβοσκε τα πρόβατά του κοντά στο χώρο της ΟΑΚ, αλλά και όλοι όσοι έκαναν αγροτικές εργασίες στην ευρύτερη περιοχή. 

Η οικογένεια της άτυχης βιολόγου, που τα προηγούμενα 24ωρα παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις, αναχώρησε από την Ελλάδα σήμερα το πρωί. Η ΕΛ.ΑΣ. πρότεινε να οριστεί τεχνικός πραγματογνώμονας εκ μέρους της οικογένειας, ωστόσο οι οικείοι της 60χρονης Suzanne αρνήθηκαν δηλώνοντας την εμπιστοσύνη τους στην ΕΛ.ΑΣ.

Για την αστυνομία ο εντοπισμός του δράστη και η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα. Μεγάλο είναι εξάλλου το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ για την υπόθεση και στην Κρήτη βρίσκονται ανταποκριτές από όλα τα δίκτυα.