Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έκανε δεκτή χθες την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της απόφασης (λόγω άσκησης αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο) ενός εκ των δραστών της δολοφονίας του 46χρονου φιλάθλου του Εθνικού, Κώστα Κατσούλη, τον Σεπτέμβρη του 2014. Έτσι ο 30χρονος αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος μέχρι την απόφαση του Αρείου Πάγου.

Ads

Όπως προβλέπεται από τον νόμο, σε περίπτωση που έχει υποβληθεί αίτηση αναίρεσης δικαστικής απόφασης στον Άρειο Πάγο, ο καταδικασθείς δικαιούται να ζητήσει την αναστολή της εκτέλεσης της ποινής του μέχρι την έκδοση της ετυμηγορίας του Αρείου Πάγου.

Σε δήλωσή της στην Εφημερίδα των Συντακτών η οικογένεια Κατσούλη αναφέρει:

«Η οικογένεια Κατσούλη εκφράζει την έκπληξη της για την ταχύτητα που διεξήχθη η διαδικασία αναίρεσης στον Αρειο Πάγο. Επίσης για την ταχύτητα συγκλήσεως του Πενταμελούς Εφετείου Αναστολών Ηρακλείου, το οποίο χωρίς να περιμένει την οριστική απόφαση του Αρείου Πάγου την προκαθόρισε δεχόμενο αυθαίρετα ότι θα γίνει δεκτή. Ας βγει πρωτοσέλιδο η είδηση της αποφυλάκισης για να ξέρουν οι επίδοξη δολοφόνοι των γηπέδων ότι τελικά δεν υπάρχει θέμα τιμωρίας και εγκλεισμού τους.  Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τη δικαίωση της μνήμης του παιδιού μας και όλων των θυμάτων οπαδικής βίας». 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι ο 30χρονος είχε κριθεί ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για τον θάνατο του 46χρονου φίλαθλου του Εθνικού Κώστα Κατσούλη στο γήπεδο του Ηροδότου, τον Σεπτέμβριο του 2014, ύστερα από συμπλοκή και του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος μαζί με έναν ακόμα κατηγορούμενο είχαν καταδικαστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης σε 13 χρόνια φυλάκιση έκαστος χωρίς ελαφρυντικά, ενώ ένας 28χρονος καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, αν και στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών.

Επίσης, τέσσερα χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν σε ακόμη έναν κατηγορούμενο για την υπόθεση, αλλά όχι για τη βασική κατηγορία.