O Α. Λύτρας, δικηγόρος του πατέρα της εφοριακού Δώρας Ζέμπερη, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι ο κατηγορούμενος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του ότι προσελήφθη από δυο άτομα για την δολοφονία της Ζέμπερη, χωρίς όμως να τους κατονομάσει, ενώ σημείωσε πως αυτά που λέει ο 58χρονος δεν στερούνται λογικής. 

Ads

Υποστήριξε δε, πως ήταν αδύνατον να την είχε μαχαιρώσει ό ίδιος καθώς ήταν τραυματίας και είχε το χέρι του στον γύψο, ισχυρισμός όμως που ανατρέπεται από το βίντεο που τον δείχνει λίγη ώρα μετά την δολοφονία να πουλάει το κινητό του θύματος χωρίς να έχει το χέρι του στον γύψο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη, στις 18 Οκτωβρίου στο Β’ Νεκροταφείο, κλήθηκε από τον ανακριτή σε συμπληρωματική απολογία προκειμένου να να διευκρινίσει τους ισχυρισμούς που προβάλλει μετά την προφυλάκισή του, ότι σκότωσε την εφοριακό κατόπιν παραγγελίας και έναντι αμοιβής.

Ο Σοροπίδης, ο οποίος οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό τον φόβο επεισοδίων, φέρεται να επανέλαβε και ενώπιον του ανακριτή όσα ισχυρίζεται από τη φυλακή περί «εντολής» που έλαβε να σκοτώσει τη Δ. Ζέμπερη και να εμμένει στους πρόσφατους ισχυρισμούς του περί ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού.

Στην πεντάωρη απολογία του είπε μεταξύ άλλων ότι φοβάται για τη ζωή του και θέλει να μπει σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ads