Το σενάριο της ληστείας μετά φόνου ενισχύεται στην υπόθεση της δολοφονίας της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα του στίγματος του κινητού τηλεφώνου της. 

Ads

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «’Εθνους», αρκετές ώρες μετά το έγκλημα στις 18 Οκτωβρίου, το κινητό τηλέφωνο του θύματος εξέπεμψε σήμα από την οδό Μενάνδρου, στην Ομόνοια. Στη συνέχεια το κινητό έπαψε να εκπέμπει σήμα και έκτοτε τα ίχνη της συσκευής χάθηκαν.

Το ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρει, ότι η περιοχή από την οποία εξέπεμψε σήμα το κινητό είναι γνωστή ως κέντρο διακίνησης κλοπιμαίων, γεγονός το οποίο προσανατολίζει τις έρευνες της αστυνομίας προς το ενδεχόμενο της ληστείας μετά φόνου.

Ωστόσο, παρά τις έρευνες σε μια μεγάλη περίμετρο γύρω από το Β΄ Νεκροταφείο, η τσάντα της άτυχης εφοριακού, στην οποία ήταν και το κινητό της δεν βρέθηκε πουθενά. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης πήρε μαζί του την τσάντα της κατά τη διαφυγή του.

Ads

Πληροφορίες του «Έθνους» αναφέρουν ότι την τελευταία εβδομάδα οι αστυνομικοί προσπαθούν να «σαρώσουν» την περιοχή από όπου εξέπεμψε το σήμα του κινητού της, καθώς έχει απομακρυνθεί σημαντικά το ενδεχόμενο ο δράστης να προέρχεται από το οικογενειακό η φιλικό της περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η αστυνομία προσπαθεί να βρει το δολοφόνο ανάμεσα σε άτομα που έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για αρπαγές τσαντών, κλοπές πεζών, σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος γυναικών και βίαιες ληστείες «δρόμου».

Πάντως, το μόνο στοιχείο που δεν ταιριάζει στους αστυνομικούς είναι το μίσος που έδειξε ο δολοφόνος απέναντι στην 32χρονη. Το «γιατί» δηλαδή έδειξε τέτοια μανία ο δράστης. Από αυτό το σημείο εκκινείται η άλλη εκδοχή για την δολοφονία, η οποία προβάλλει το ερωτικό κίνητρο.

Εκτός από τα στοιχεία που προέκυψαν από το κινητό τηλέφωνο, δημοσιεύματα που παραπέμπουν σε αστυνομικές πηγές, αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει την εικόνα του δράστη από κάμερες επιχειρήσεων που βρίσκονται απέναντι από το κοιμητήριο.