Την δολοφονία της 50χρονης γυναίκας, την περασμένη Παρασκευή, μέσα στο σπίτι της στην Αγία Βαρβάρα ομολόγησαν η 15χρονη κόρη της και ένας 17χρονος.

Ads

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο 17χρονος ομολόγησε ότι σκότωσε την άτυχη γυναίκα με τη βοήθεια ενός, επίσης, ανήλικου φίλου του, ύστερα από συνεννόηση με την 15χρονη κόρη του θύματος, η οποία φέρεται να είχε προστριβές με τη μητέρα της, μετά τον θάνατο του πατέρα της.

Ο 17χρονος είπε, μεταξύ άλλων, στους αστυνομικούς ότι διέμενε τους τελευταίους μήνες μαζί με την 15χρονη και την μητέρα της στο σπίτι τους. Αρχικά είχαν αποφασίσει να την δηλητηριάσουν. Τελικά την μαχαίρωσαν μαζί με έναν επίσης ανήλικο φίλο του, ο οποίος αναζητείται.

Σύμφωνα με το ethnos.gr, στόχος των δραστών ήταν να αρπάξουν τις λιγοστές οικονομίες της 50χρονης από τον τραπεζικό της λογαριασμό. Η κόρη του θύματος γνώριζε τους κωδικούς ασφαλείας και έτσι μπορούσε να κάνει αναλήψεις από ΑΤΜ.

Ads

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι έγιναν αναλήψεις, μετά το έγκλημα, από διάφορα Μηχανήματα Αυτόματης Ανάληψης στην Αθήνα και στις Σέρρες. Με τον τρόπο αυτό οι δράστες κάλυπταν τα έξοδά τους τις δύο ημέρες που παρέμεναν ασύλληπτοι μετά τη δολοφονία. Ενδεχομένως με τις λιγοστές οικονομίες της 50χρονης να προσπαθούσαν και να διαφύγουν από τη χώρα.

Όταν οι αστυνομικοί τους εντόπισαν σε εγκαταλελειμμένο συνεργείο στις Σέρρες η 15χρονη και ο 17χρονος δήλωσαν ψευδή στοιχεία, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τις Αρχές και να αφεθούν ελεύθεροι.

Υπενθυμίζεται ότι η 50χρονη εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη από μαχαιριές και δεμένη χειροπόδαρα με ιμάντες μέσα στο σπίτι της.