Τις «προπαρασκευαστικές συζητήσεις» στο Παρισι μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της τρόικας, θα ακολουθήσει αποστολή της τριμερούς στην Αθήνα προς τα τέλη Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της έκτης αξιολόγησης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ραις. Όπως είπε, επικεφαλής του ΔΝΤ στις συνομιλίες θα είναι ο Ρίσι Γκογιάλ, ενώ δεν θα συμμετάσχει ο Πολ Τόμσεν.

Ads

Κατά τη σημερινή καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον και απαντώντας σε ερώτηση για τις επικείμενες συνομιλίες των εκπροσώπων της τρόικας με ομάδα Ελλήνων υπουργών στο Παρίσι, ο Τζ. Ράις σημείωσε ότι οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 2 μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως είπε, οι συνομιλίες στο Παρίσι θα διεξαχθούν μετά από αίτημα των ελληνικών Αρχών και υπογράμμισε ότι από πλευράς ΔΝΤ θα λάβει μέρος ο νέος επικεφαλής της ομάδας του ελληνικού προγράμματος Ρίσι Γκογιάλ, διευκρινίζοντας ότι ο Πολ Τόμσεν διορίστηκε στη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ και λόγω των νέων του καθηκόντων δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στις συνομιλίες στο Παρίσι, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσει «να παρακολουθεί» το ελληνικό πρόγραμμα.