Στρίβειν διά του αρραβώνος από το ΔΝΤ για την διαρροή της συνομιλίας Τόμσεν – Βελκουλέσκου για την Ελλάδα από το Wikileaks. 

Ads

Η πρώτη αντίδραση του Ταμείου ήρθε μέσω δηλώσεων ενός εκπροσώπου στην Ουάσινγκτον που είπε ότι δεν σχολιάζει «διαρροές ή υποτιθέμενες αναφορές σε εσωτερικές συζητήσεις».

Πρόσθεσε ότι το ΔΝΤ έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του δημοσίως. «Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα αυτό που νομίζουμε ότι είναι αναγκαίο για μια βιώσιμη λύση για τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα – μια λύση που θέτει την Ελλάδα σε μια πορεία βιώσιμης ανάπτυξης, υποστηριζόμενη από ένα αξιόπιστο σύνολο μεταρρυθμίσεων, σε συνδυασμό με ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους της» είπε χαρακτηριστικά. 

«Οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και οι στόχοι πρέπει να βασίζονται σε αξιόπιστες υποθέσεις. Όπως έχουμε πει, υπάρχει ένας συμβιβασμός μεταξύ του τι είναι εφικτό σε μεταρρυθμίσεις και το πόση ελάφρυνση χρέους απαιτείται» κατέληξε. 

Ads

Η αντίδραση του Μαξίμου

Η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου δεν άργησε με κυβερνητικές πηγές να σχολιάζουν ότι «μέχρι στιγμής, δυστυχώς, το ΔΝΤ δεν αξιοποιεί την ευκαιρία να διαψεύσει ότι η στρατηγική του είναι η πρόκληση συνθηκών πιστωτικής ασφυξίας στην Ελλάδα, λίγο πριν το κρίσιμο για την Ευρώπη Βρετανικό δημοψήφισμα».

Επιστολή Τσίπρα σε Λαγκάρντ

Στο μεταξύ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη αποστείλει επιστολή στην επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με την οποία ζητά ξεκάθαρες απαντήσεις από το Ταμείο σχετικά με τη συνομιλία που διέρρευσε μέσω wikileaks αλλά και το ρόλο του στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους θεσμούς. 

Το ΔΝΤ δεν σχολίασε αν η επιστολή του πρωθυπουργού έχει φτάσει στα χέρια της Κριστίν Λαγκάρντ και αν και πότε εκείνη προτίθεται να απαντήσει.