Διχάζει το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς, το ζήτημα των ενυπόγραφων δεσμεύσεων που ζητά το Eurogroup. Υπέρ της υπογραφής στις δεσμεύσεις που ζητά η τρόικα από τη χώρα, τάχθηκε σύμφωνα με το ΣΚΑΙ, ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, σε δηλώσεις του στο σταθμό. Νωρίτερα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, εξέφρασε την αντίθετη άποψη. Σε δήλωσή του, στον ΒΗΜΑ, 99,5, το πρωί της Τετάρτης, ο κ. Κουβέλης, υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς δεν πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup. 

Ads

 

Υπέρ της υπογραφής στις δεσμεύσεις που ζητά η τρόικα από τη χώρα, τάχθηκε σε σημερινές του δηλώσεις ο Γρηγόρης Ψαριανός. Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ, σημείωσε αναφερόμενος στην κυβέρνηση ότι είναι ειδικού σκοπού και εξέφρασε την ελπίδα να μην είναι θέατρο και «να προχωρήσει στη διασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας με τρόπους που δεν θα είναι πια εξοντωτικοί για τον κόσμο».

Κριτική επιφύλαξε πάντως και για την Αριστερά, τονίζοντας «όταν ο δικομματισμός καταρρέει, η Αριστερά κρύβεται στην τουαλέτα».

Ads

«Δεν πρέπει να υπογράψει ο Σαμαράς»
 
Την άποψη ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς δεν θα πρέπει να υπογράψει τις δεσμεύσεις που ζητά το Eurogroup προκειμένου να καταβληθεί η 6η δόση εξέφρασε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης. 
 
Ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε την υπογραφή που ζητείται «καθ’ υπέρβαση απαίτηση» των Βρυξελλών, εξηγώντας ότι δεν αντιλαμβάνεται περαιτέρω απαιτήσεις από την ψήφο εμπιστοσύνης που έχουν δώσει τα τρία κόμματα στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Κληθείς να σχολιάσει τις πιέσεις που ασκούνται στον κ. Σαμαρά, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς παρατήρησε πως ο πρόεδρος της ΝΔ έχει εγκλωβιστεί και «θα αναζητήσει μια λύση, ίσως δεν είναι ακριβώς η επιστολή που ζητείται, αλλά θα βρει μια λύση για να ισορροπήσει» εν μέσω αντίρροπων δυνάμεων στο εσωτερικό του κόμματός του.