Την άποψη ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος θα μπορούσε να επανεκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, φανερώνοντας παράλληλα τα δυο στρατόπεδα στο κυβερνών κόμμα.

Ads

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, εξήγησε πως «όταν έχεις έναν άνθρωπο, που ιδεολογικά προέρχεται από την παράταξή σου και μπορείς να τον εκλέξεις με 240 ψήφους, δεν χρειάζεται να ψάχνεις γι’ άλλον». Επισήμανε ότι σε περίπτωση που ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι ο υποψήφιος δεν θα χρειαστεί τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης χαρακτήρισε «απολύτως επιτυχημένη» τη θητεία του Παυλόπουλου και συμπλήρωσε με νόημα ότι «από τα ονόματα που κυκλοφορούν για τη θέση του Προέδρου κανένα δεν υπερτερεί σε οτιδήποτε του κ. Παυλόπουλου» διευκρινίζοντας ότι δεν τον ενοχλεί που έχει προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες μόλις μέρες νωρίτερα ο Μάκης Βορίδης μετέφερε την επιθυμία του πρώην πρωθυπουργού να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην θέση του Προκόπη Παυλόπουλου. Συγκεκριμένα, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Best TV και στο ερώτημα εάν θα στήριζε ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Μάκης Βορίδης απάντησε: «Αναφανδόν», είπε. «Εγώ είμαι μέγας φαν και φίλος του Αντώνη Σαμαρά, είναι γνωστό αυτό. Μακάρι να το θέλει ο ίδιος – δεν ξέρω αν το θέλει- και μακάρι να είναι αυτή η πρόταση της παρατάξεως».

Ads

Μετά τον Μάκη Βορίδη, που δήλωσε ότι θέλει τον Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Κύρτσος που δήλωσε ότι θα ήταν πολύ ικανοποιημένος αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αν και σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει πως κάποια άποψη θα επιβληθεί στην πλειοψηφία.