Διχασμένος εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου, μετά τα αλλεπάλληλα τελευταία επεισόδια – απο το θέμα των διαθεσίμων της Βουλής και τον ορισμό της διοίκησης της νέας ΕΡΤ έως την αντίδρασή της για το αστυνομικό μπλόκο στη Βουλή.

Ads

Θέση υπέρ της προέδρου της Βουλής παίρνει το κόμμα, ενώ διακριτές αποστάσεις επέλεξαν να κρατήσουν κορυφαία στελέχη όπως ο υπουργός Εργασίας Πάνος Σκουρλέτης και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega, αρνήθηκε μεν να σχολιάσει τον διάλογος της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στη Βουλή λέγοντας ότι το θέμα «δεν έχει πολιτική υπόσταση», πρόσθεσε όμως ότι η πρόεδρος της Βουλής θα πρέπει να κινείται στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου και να βρίσκει την ισορροπία με τον παράλληλο ρόλο της ως βουλευτές. Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε επίσης πως ο ίδιος δεν συμφωνεί με όλες τις απόψεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Φίλης: Να λειτουργεί θεσμικά και όχι τηλεοπτικά

Ads

«Ο καθένας κρίνεται από την δημόσια συμπεριφορά του», δήλωσε από την πλευρά του ο Νίκος Φίλης, επισημαίνοντας ότι «υπάρχει ένα θέμα συνεννόησης με την πρόεδρο της Βουλής».

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM», ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε, επίσης την πρόεδρο της Βουλής να λειτουργεί με θεσμικούς όρους και όχι τηλεοπτικούς: «Χθες», είπε, «είδα στις τηλεοράσεις που πήγε και ζήτησε το λόγο από τον Αστυνομικό επικεφαλής για το ότι κλείσαν οι δρόμοι, συμφωνώ ότι δεν πρέπει κλείνουν τους δρόμους είναι ορθή η εκκίνηση αυτής της ενέργειας αλλά η πρόεδρος της Βουλής δεν τα βάζει με τον τελευταίο τροχό της αμάξης, με τον αστυνομικό διευθυντή που είναι εκεί επικεφαλής των δυνάμεων. Παίρνει τηλέφωνο τον Υπουργό, τον Αρχηγό της Αστυνομίας δηλαδή λειτουργεί με ένα ρόλο που προσιδιάζει τον θεσμικό της ρόλο και όχι με έναν τρόπο θυμικό και περισσότερο τηλεοπτικό”.

Σβίγγου: Η Κωνσταντοπούλου δέχεται απίστευτη επίθεση

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινήθηκε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγγου μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM, όπου τόνισε ότι η πρόεδρος της Βουλής δέχεται μια απίστευτη επίθεση.

«Νομίζω πραγματικά ότι ήταν υπερβολική η εστίαση σε αυτό το ζήτημα», είπε για την συνομιλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον επικεφαλής των αστυνομικών στη Βουλή και πρόσθεσε: «Όπως νομίζω ότι ήταν υπερβολικές και οι επικρίσεις για το ύφος της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Είδα απλώς να ζητάει εξηγήσεις για το ποιος έχει δώσει την εντολή, οι εξηγήσεις αυτές να δίνονται και κάπου εκεί να λήγει το ζήτημα. Από τότε που έχει εκλεγεί κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ και από τότε που έχει εκλεγεί Πρόεδρος της Βουλής η κυρία Κωνσταντοπούλου, έχει δεχτεί μια απίστευτη επίθεση και από στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης που νομίζουν ότι στοχοποιώντας και προσπαθώντας να απαξιώσουν το πρόσωπό της, θα απαξιώσουν συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει μια τέτοια προσπάθεια υπονόμευσης, να βρεθούν διαφωνίες μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης και της κυρίας Κωνσταντοπούλου. Θεωρώ ότι αυτή η προσπάθεια πέφτει στο κενό και δεν εδράζεται σε πραγματικά περιστατικά».