Αποκλεισμένοι από την προμήθεια δωρεάν self test, αλλά και από την δήλωσή τους για την παραλαβή της κάρτας εισόδου στα σχολεία, βρέθηκαν οι γονείς των μαθητών το Σαββατοκύριακο.

Ads

Σε ό,τι αφορά στην προμήθεια των self test, όσοι έσπευσαν στα φαρμακεία το Σαννατοκύριακο, οι εφημερεύοντες φαρμακοποιοί τους ενημέρωναν, ότι το σύστημα στο οποίο δηλώνουν τα ΑΜΚΑ των παιδιών έκλεισε, προγραμματισμένα, από τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου και θα άνοιγε πάλι την Κυριακή.

Αλλά και όσοι είχαν προλάβει να προμηθευτούν τα τεστ, δεν μπόρεσαν να τα δηλώσουν στην πλατφόρμα Self-testing.gov.gr, ώστε να μπορέσουν να παραλάβουν την κάρτα εισόδου των παιδιών στα σχολεία, διότι το σύστημα «έπεσε» το βράδυ της Κυριακής, λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας.

Αργότερα το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Να σημειωθεί πως μόνο με self test τόσο για τους μαθητές όσο και για τους εκπαιδευτικούς θα γίνει η είσοδος στις τάξεις από σήμερα, Δευτέρα 10 Μαϊου.

Ads

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το MEGA, η απόφαση ελήφθη προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα εφημερεύοντα φαρμακεία, τα οποία είναι σαφώς λιγότερα από αυτά που λειτουργούν τις καθημερινές. Κανείς όμως δεν μπήκε στον «κόπο» να ενημερώσει αρμοδίως τους γονείς γι’ αυτό.