Διπλή παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για την υπόθεση Πανούση διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Η μία έρευνα θα αφορά στις καταγγελίες του Γιάννη Πανούση για απειλές κατά της ζωής του και σχέσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες, και η δεύτερη τη μήνυση που ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας άσκησαν κατά παντός υπευθύνου για τη διαρροή απορρήτων κρατικών εγγράφων.

Ads

Αναφορικά με τις καταγγελίες Πανούση, θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αδικήματα όπως βία κατά πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης (κακούργημα), παράνομη βία και συμμετοχή σε κατάληψη δημοσίου κτιρίου (αφορά την κατάληψη της Πρυτανείας Αθηνών), καθώς και όσων άλλων πράξεων προκύψουν κατά τη διενέργεια της προκαταρκτικής.

Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας ο εισαγγελέας θα εξετάσει κι άλλες άλλες δικογραφίες με κεντρικό πρόσωπο τον κ. Πανούση, όπως η βόμβα στο γραφείο του στις 10-2-2009 και η επίθεση στο πανεπιστήμιο στις 18-2-2009.

Η δεύτερη έρευνα γίνεται με αφορμή την μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασία του Πολίτη για τις διαρροές στα ΜΜΕ.

Ads