Την κατάθεση της 17χρονης κοπέλας που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό της, στον οποίο εμπλέκεται ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού, Ρούμπεν Σεμέδο, φέρνει στο φως το dikastikoreportaz.gr. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στον ποδοσφαιριστή για το αδίκημα του ομαδικού βιασμού 

Ads

Από την κατάθεση προκύπτει ότι η 17χρονη κοπέλα ήταν σε «κωματώδη» κατάσταση (από την κατανάλωση αλκοόλ) και κοιμόταν στο υπνοδωμάτιο του ποδοσφαιριστή στην Γλυφάδα τη στιγμή που στο δωμάτιο εισέβαλλε ο Νιγηριανός Τζεφ Ογκουτσούκου (ο οποίος αναζητούνταν με ένταλμα σύλληψης και τελικά συνελήφθη) ο οποίος φέρεται να τη βίασε. Σύμφωνα με τη κατάθεση της 17χρονης αμέσως μετά στο ίδιο δωμάτιο εισήλθε και ο Σεμέδο ο οποίος επίσης την κακοποίησε σεξουαλικά.

Την κατάθεση της κοπέλας επιβεβαίωσε και η μάρτυρας της υπόθεσης, μια 16χρονη φίλη της με την οποία διασκέδαζαν μαζί σε νυχτερινά μαγαζιά της Γλυφάδας και του Ωρωπού προτού καταλήξουν τις πρωϊνές ώτες του Σαββάτου 28 Αυγούστου 2021 στο σπίτι του Σεμέδο.

Η μαρτυρία

Καταθέτοντας για πολλές ώρες το βράδυ της Κυριακής 29 Αυγούστου στο Δωμάτιο Δικανικής Εξέτασης Ανήλικων Θεμάτων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, παρουσία ειδικού ψυχολόγου, η 17χρονη που διαμένει μόνιμα στον Βύρωνα περιέγραψε τι συνέβη.

Ads

Όπως είπε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής διασκέδαζε μαζί με την φίλη της σε κατάστημα της Γλυφάδας και στη συνέχεια στον Ωρωπό, μαζί με τον αμυντικό του Ολυμπιακού και τον Ογκουτσούκου. Τα ξημερώματα του Σαββάτου και ενώ είχαν καταναλώσει, όπως είπε, μεγάλη ποσότητα αλκόολ πήγαν στο σπίτι του Σεμέδο όπου συνέχισαν να διασκεδάζουν. «Επειδή είχα καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ, πήγα σε ένα από τα υπνοδωμάτια του σπιτιού και κοιμήθηκα. Λίγο αργότερα εισήλθε σε αυτό ο δεύτερος κατηγορούμενος (σ.σ. ο Νιγηριανός) και εκμεταλλευόμενος την άσχημη κατάστασή μου με εξανάγκασε σε συνουσία… Λίγη ώρα αργότερα και αφού έφυγε μπήκε στο ίδιο δωμάτιο ο Σεμέδο ο οποίος αφού κλείδωσε την πόρτα με ανάγκασε και εκείνος σε συνουσία…».

Στην ίδια υπηρεσία προσήλθε και κατέθεσε και η φίλη και μάρτυρας της 17χρονης, μια 16χρονη κοπέλα η οποία επιβεβαίωσε την καταγγελία για βιασμό.

Η 17χρονη εκμηστηρεύθηκε στη μητέρα της την υπόθεση βιασμού. Η μητέρα της προσήλθε το απόγευμα της Κυριακής και κατήγγειλε το γεγονός στην Ασφάλεια, ενώ λίγη ώρα αργότερα κατέθεσε και η κοπέλα.

Από την ασφάλεια παραγγέλθηκε η ιατροδικαστική εξέταση της 17χρονης, η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων καθώς και η λήψη DNA, ενώ η μητέρα της ανήλικης παρέδωσε τα ρούχα και τα εσώρουχα της κόρης της για εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα παραδόθηκε και το κινητό τηλέφωνο της 17χρονης.

Ο Σεμέδο συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα μπροστά από το σπίτι του ενώ οι αρχές κατάσχεσαν δυο κινητά τηλέφωνα, τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού του για να γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Ο Νιγηριανός συγκατηγορούμενο του ποδοσφαιριστή παρουσιάστηκε μόνος του (στις 2.30 τα ξημερώματα της Δευτέρας) στην Ασφάλεια, μετά τη λήξη του αυτοφώρου, και παραδέχτηκε ότι συνευρέθηκε ερωτικά με την 17χρονη αλλά είπε ότι αυτό έγινε με τη συναίνεσή της.

Το ίδιο ισχυρίζεται και ο Σεμέδο ο οποίος αρνείται τις κατηγορίες και αναμένεται να απολογηθεί αύριο κατηγορούμενος για ομαδικό βιασμό στην ανακρίτρια Αθηνών.

Η εκδοχή του δικηγόρου του Σεμέδο

Ο δικηγόρος του ποδοσφαιριστή, Σταύρος Γεωργόπουλος με δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, υποστήριξε πως δεν υπήρξε κανένας εξαναγκασμός της 17χρονης σε ερωτική πράξη από τον εντολέα του, τονίζοντας παράλληλα πως ακόμα και μετά την αποχώρησή της από το σπίτι του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή, του έστειλε μήνυμα έτσι ώστε να βρεθούν ξανά και να βγουν.

«Αν εγώ πάω σε ένα σπίτι, και με βιάσουν, δεν θα προσπαθήσω να φύγω; Εδώ δεν υπήρξε καμία προσπάθεια να φύγει, έτρωγαν και έπιναν μαζί όλο το βράδυ και μάλιστα μετά του έστειλε μήνυμα για να βρεθούνε ξανά», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργόπουλος.

Παράλληλα, σχετικά με την υπόθεση στην οποία είχε εμπλακεί στο παρελθόν ο Ρούμπεν Σεμέδο στην Ισπανία, ο κ. Γεωργόπουλος υποστήριξε πως δεν υπήρξε ούτε σε αυτή την περίπτωση κάτι το μεμπτό.

«Υπήρχε ένας κύριος που χρωστούσε χρήματα στον εντολέα μου. Ο κ. Σεμέδο τον βρήκε και μόλις αυτός του έδωσε τα χρήματα τον απελευθέρωσε», σχολίασε τονίζοντας πως η αναφορά σε αυτή την υπόθεση δημιουργεί κλίμα ενόψει των νομικών διαδικασιών που «τρέχουν» μετά την καταγγελία της 17χρονης.

Νωρίτερα την Δευτέρα, κατά την έξοδό του από το ανακριτικό γραφείο, ο συνήγορος του ποδοσφαιριστή δήλωσε πως ο εντολέας του αρνείται την κατηγορία και σημείωσε πως «όταν καταγγέλλουμε κάτι θα πρέπει να υποστηρίζεται και από κάποια συμπεριφορά. Υπάρχουν στοιχεία ακλόνητα που αποκλείουν την καταγγελία».

Επεσήμανε επίσης, πως η καταγγέλλουσα είπε στον ποδοσφαιριστή πως είναι 19 ετών, συμπληρώνοντας πως «αν τη δείτε και εσείς θα μου πείτε αν μοιάζει με 17 ή 23-24 ετών. Πρόκειται για μία παρέα που ήταν μαζί επί 15 ώρες, είναι αδιανόητο να καταγγέλθηκαν αυτά τα πράγματα».

Ανέφερε επίσης στους δημοσιογράφους, πως «όταν αποχωρήσουμε από τα δικαστήρια της Ευελπίδων, μετανιωμένος που εκτέθηκα, να σας καταγγείλω ότι πήρατε τη δήλωσή μου με βία».

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού

«Αναμονή» δηλώνει ουσιαστικά η ΠΑΕ Ολυμπιακός σε ανακοίνωσή της για την άσκηση ποινικής δίωξης στον ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός αναμένει την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όσο εκκρεμεί ενώπιόν της η διερεύνηση ποινικής υπόθεσης που αφορά τον ποδοσφαιριστή Ρούμπεν Σεμέδο δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ σέβεται πλήρως και αδιακρίτως το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορουμένου, στο οποίο εμπεριέχεται και το δικαίωμα αντιλόγου κατά της κατηγορίας. Ως εκ τούτου αναμένει την κρίση της ανεξάρτητης δικαιοσύνης και όσο εκκρεμεί ενώπιόν της η διερεύνηση ποινικής υπόθεσης που αφορά τον ποδοσφαιριστή Ruben Semedo, δεν θα προβεί σε οποιαδήποτε τοποθέτηση».