Δίωξη κατά της ΠΑΕ ΠAΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου. Ο πρόεδρος του «Δικεφάλου» και οι Θεσσαλονικείς καλούνται να απολογηθούν βάσει του άρθρου 19 περί απειλών σε «αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές».

Ads

Αυτό σημαίνει πως ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης απειλείται εκτός από πρόστιμο, με αγωνιστικό αποκλεισμό ή απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά την ΠΑΕ ΠΑΟΚ απειλείται με αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, αφαίρεση βαθμών ακόμα και με υποβιβασμό, ανάλογα με τη βαρύτητα του αδικήματος.

Αναλυτικά: «Ο υπεύθυνος άσκησης δίωξης ποδοσφαιρικών αδικημάτων Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου διαβίβασε στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Super League δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για πράξεις που προβλέπονται και τιμωρούνται από τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 19 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ».

Αναλυτικά το άρθρο 19: «Οποιοσδήποτε εμπίπτει στον παρόντα κώδικα ο οποίος εκφοβίζει έναν αξιωματούχο του αγώνα ή οποιονδήποτε εντεταλμένο εν γένει ποδοσφαιρικό όργανο με απειλές, θα τιμωρείται με χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) τουλάχιστον, και αγωνιστικό αποκλεισμό ήαπαγόρευση εισόδου στο γήπεδο από τρία (3) έως πέντε (5) έτη. Εάν υπαίτια είναι ομάδα, επιβάλλονται ποινές ανάλογα με την βαρύτητα του παραπτώματος: α. διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές, β. αφαίρεσης βαθμών και γ. υποβιβασμός ομάδας».

Ads

Η ΑΕΚ κατήγγειλε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα τον ΠΑΟΚ

Φάκελο με στοιχεία για τα έκτροπα στο ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ κατέθεσε η Ένωση στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα.

Ο φάκελος που περιλαμβάνει έγγραφα, βίντεο και φωτογραφικό υλικό παραδόθηκε στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα μαζί με την καταγγελία του «δικεφάλου του Βορρά» από την πλευρά της «Ένωσης».

Εκτός αυτού, εντός της ημέρα θα κληθούν σε απολογία οι δύο Δικέφαλοι από την πειθαρχική της Super League με την Ένωση, ωστόσο, να μην ανησυχεί αφού όπως τονίζουν οι άνθρωποι της, βάση των συντριπτικών στοιχείων που υπάρχουν, υπαίτιος για την διακοπή του αγώνα είναι ο ΠΑΟΚ.

Την Παρασκευή η εκδίκαση για το ΠΑΟΚ-ΑΕΚ

Το πρωί της Παρασκευής (16/3, 10:30) θα συνεχιστεί στο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο της Super League το επεισοδιακό ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ την περασμένη Κυριακή (11/3). Ο αθλητικός δικαστής κάλεσε σε απολογία την ομάδα της Θεσσαλονίκης ως υπαίτια για τη διακοπή του αγώνα, αλλά παράλληλα κλήθηκε και η Ενωση, καθώς ο ΠΑΟΚ έχει υποβάλει ένσταση για αντικανονική διακοπή του παιχνιδιού. Ταυτόχρονα, σε απολογία κλήθηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, βάσει της δίωξης που του ασκήθηκε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, αλλά και ο τεχνικός διευθυντής του «Δικεφάλου του Βορρά», Λούμπος Μίχελ, για τη φραστική του επίθεση κατά του διαιτητή του αγώνα, Γιώργου Κομίνη. Η κλήση σε απολογία περιλαμβάνει το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ περί απειλών σε αξιωματούχο του αγώνα, που προβλέπει ποινή αποκλεισμού της έδρας, αφαίρεση βαθμών, ακόμη και υποβιβασμό της ομάδας, ανάλογα με τη βαρύτητα των παραπτωμάτων.

Σημειώνεται ότι την ίδια ημέρα θα εκδικαστεί η πρόσθετη παρέμβαση του Ολυμπιακού κατά του ΠΑΟΚ, αναφορικά με τα επεισόδια που έγιναν στο ματς πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα στους «Ζωσιμάδες».