Σε προκαταρκτική εξέταση με βάση τον νόμο περί περιορισμού των διαδηλώσεων καλεί η αστυνομία την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτη Ρέτζιου.

Ads

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ καλείται την επόμενη Πέμπτη στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας να απολογηθεί «ανωμοτί» για «απείθεια», «παρακώλυση συγκοινωνιών» και «παραβίαση νόμου περί υπαιθρίων συναθροίσεων» για κινητοποίηση που είχε πραγματοποιηθεί έξω από το υπουργείο Υγείας στις 24 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται  ότι αντίστοιχη δίωξη αντιμετωπίζει και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Από την πλευρά της, η ίδια η κυρία Ρέτζιου σε δήλωσή της επισημαίνει:

Ads

“Ο αγώνας που δίνουμε οι νοσοκομειακοί γιατροί ,όλοι οι υγειονομικοί  είναι αγώνας για την προστασία της υγείας και της ζωής του λαού μας, αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και της αξιοπρέπειας μας. Όσους νόμους και αν ψηφίσουν ,όσους κατασταλτικούς μηχανισμούς και αν επιστρατεύσουν δεν μας εκφοβίζουν ,δε μας τρομοκρατούν. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε το καθήκον μας, αυτό που υπαγορεύει η συνείδηση μας. Αν νομίζουν ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια να παρακολουθούμε ,να μη μιλάμε ,να σιωπούμε απέναντι στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε βάρος της υγείας και της ζωής των ασθενών μας είναι βαθιά γελασμένοι.”