Ποινική δίωξη για θανατηφόρα σωματική βλάβη ασκήθηκε στον αστυνομικό που συνελήφθη για τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου 44χρονου Ρομά ο οποίος επιχείρησε να κλέψει ένα air condition την περασμένη Κυριακή στο Μενίδι.

Ads

Για συνέργεια στην παραπάνω πράξη διώκεται 67χρονος πολίτης που φέρεται να τον συνέδραμε. Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Το θύμα, που κατοικούσε στο Μενίδι, φέρεται να έγινε αντιληπτό από τον αστυνομικό, που σύμφωνα με πληροφορίες βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, όταν επιχείρησε να κλέψει το κλιματιστικό. Αμέσως ο κατηγορούμενος ένστολος μαζί με τον 67χρονο καταδίωξαν τον 44χρονο και φέρονται να τον ξυλοκόπησαν δυνατά στο κεφάλι, στο σώμα και στο πρόσωπο, χωρίς να καταφέρουν να τον ακινητοποιήσουν. Ο 44χρονος τους ξέφυγε, ωστόσο λίγη ώρα μετά εντοπίστηκε νεκρός σε οικόπεδο επί της οδού Αχαρνέων Ιππέων.

Οργή των συγγενών του θύματος

Την οργή των συγγενών του θύματος αντιμετώπισαν οι δύο συλληφθέντες την ώρα που μεταφέρονταν από τον Εισαγγελέα προς τον Ανακριτή για να απολογηθούν.

Ads

Συγγενείς του θύματος, τούς προπηλάκισαν ενώ η μητέρα του 44χρονου πέταξε μπουκάλι προς το μέρος τους. Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους έβριζαν τους δύο κατηγορούμενους ενώ άλλοι έλεγαν ότι «θα τους βρει κακό».